Loading...

WorkOut, Yoga och VÅR

God morgon, god morgon!

Är det nån mer än jag som älskar att våren är här? Så fint med grönt gräs och blommor runtomkring! Blir så glad! Just nu är det lite molnigt ute, men håller tummarna för sol framåt eftermiddagen.

20140401_183908

Sov ut idag, klev upp vid 8. Stor kontrast jämfört med igår då jag klev upp 3:30. Lustigt hur jag ändå hade massa energi till att jobba 8 timmar, träna intervaller och ben direkt efter jobbet och sedan köra ett hårt tabata-pass på kvällen. Därefter var jag med på medi-yoga. Kom i säng efter elva på kvällen, läste lite och sov som en knockad säl hela natten. Vaknade egentligen vid 5 – halv 6 av mig själv, men ville passa på att sova lite längre 🙂

IMG_20140401_151210

WorkOut Trondheim har beslutat att vi kör tabata på tisdagar och stafetter på torsdagar. Och jag kan lova att båda är tuffa träningar. Tabata passar de som verkligen vill pusha sig själva, få motivation av andra i ”laget” och av ledaren, få upp pulsen och använda muskelgrupperna.
Exempel på ett tabata-pass är att vi har 6 olika övningar, så som burpees, armhävningar, utfall, dips, step-ups och ”stjärnhopp”. Varje övning körs i 20 sekunder, följs av 10 sekunders vila och upprepas 4 gånger. Man byter övning och kör varje övnings-station 2 gånger. Ett väldigt intensivt pass. Något jag tycker är det bästa! 🙂 Kan säga att jag har rejält med träningsvärk i ben och rumpa idag.
Stafett-passen på torsdagar passar de som vill träna utan att det känns som att man tränar. Mer lek och skoj, samtidigt som man blir andfådd. Också ett kanonsätt att träna på, enligt mig!

IMG_20140401_153710

Så var det då Yoga därpå. Henriette var bortrest förra veckan, så blev ett uppehåll då. Har verkligen försökt att tänka på min andning, men det är svårt. Vet att jag andas högt upp, i bröstet snarare än djupt ner i magen. Är en sak vi alla kan behöva tänka på och öva upp. Fick i uppgift att räkna hur många andetag vi tog under en minut. Första gången tog jag 7 och andra gången 5. Men det var under passet och under koncentration. Somnade till några sekunder ett tag också. Under övningen med händerna mot hjärtat och mantrat ”Guru, Guru Wahe Guru” så kom tårarna igen. Förstår verkligen inte vad som händer under den perioden. Henriette säger att vi ska öppna upp våra hjärtan och låta känslorna komma. Igår sa jag till mig själv att inte gråta. Men ändå var det som att sätta igång en vattenkran. Var inte av samma anledning som förra gången. Var ett minne från min barndom, som var ganska hemskt, som jag nog inte berättat för någon. Det liksom bara dök upp, från ingenstans. Så kan säga att det blir som terapi att gå på yoga.

20140401_192934

Idag blir det studier och en lugn joggingrunda. Ska njuta färdigt av min choklad-shake först. Har druckit shake varje morgon under en hel vecka nu, innan träningen. Känner mig piggare än vanligt, och har blivit nästan beroende utav den. Tur att det är ett sunt beroende!

Ha en fin dag!

20140401_183901

0 Gilla det här

You might also like