Loading...

Weekend för att få sova

Nu har jag tänkt länge och fantiserat på att åka iväg på en weekend, komma bort från vardagen och se något nytt. Jag hade sett för mig en romantisk resa, med bubbel (ända fram tills att jag blev gravid då förstås, men då blir det alkoholfritt bubbel), till ett nytt land med ny kultur att upptäcka. Men nu, helt plötsligt har mina krav förändrats. Inte bara på grund av ekonomiska orsaker, men för att mina behov har förändrats. Visst skulle det vara mysigt att åka bort bara jag och M, njuta lite av att bara vara vi två. Men nu skriker hela min kropp och min hjärna efter EN enda sak, och det är SÖMN! Jag längtar enormt mycket efter att få sova. Jag kan inte minnas att jag någon gång varit såhär trött, såhär länge! Folk säger att man ska passa på att sova när barnet sover. Det har jag försökt med, så många gånger. Men min son är speciell på det sättet att han gärna sover i sängen under dagtid, OM någon annan förutom jag lägger honom. Igår försökte jag 3 gånger innan jag gav upp och tog en promenad med vagnen. Det var tungt, det som gav mig kraften att orka var C. Han behövde sova, och jag behövde en liten paus. Som gravid sover jag väldigt dåligt  under nätterna, då den lilla rör på sig mer när jag ligger i ro. Plus att vi fortfarande kämpar med att C ska sova själv, så när M jobbar sent eller tidigt måste jag sova inne hos C eller kliva upp tidigt. Tydligen har min son fått för sig att jag inte behöver sova alls 🙂 Jag fruktar faktiskt att jag inte kommer få sova överhuvudtaget när mitt andra barn föds. Undrar hur alla andra har klarat sig!?

Så därför ser jag inte en ”romantisk weekend utomlands” som min största längtan just nu. Min största önskan är en weekend, oavsett om jag åker själv eller med M, där jag kan få vila ut. Det behöver inte ens vara långt borta. En plats där jag kan komma undan bara för ett tag helt enkelt 😉 Det trodde jag väl aldrig att jag skulle längta efter! Så är det väl att vara småbarnsmor.

I Eksjö finns ”Eksjö Stadshotell” som faktiskt lockar sina gäster med de orden: ”Vill du komma iväg från vardagen och bara koppla av?”, precis vad jag vill. Det är ett vackert hotell med nyinredda, klassiska rum. De har restaurang och erbjuder olika sorters paket. Om det så är för en kort eller lång weekend, om det är konferens, bröllop eller om man vill gå på till exempel magikern Laberos show. Det skulle passa perfekt att vara där, få lite shopping och stadsvandring samt njuta av en trerättersmeny. Det är något jag verkligen kan tänka mig att göra!

Förhoppningsvis får jag en liten tur innan bebisen kommer, annars ska jag minsann skaffa barnvakt till sommaren för att få ladda batterierna som man behöver när man är mamma!

1 person gillar det här

You might also like