Loading...

Vila i frid

I fredags somnade min gamla farfar in. Yngve Stolt, 24/11/1934 – 21/11/2014. Han var en av de starkaste och mest envisa personerna jag vet om. Han kom ifrån Hammerdal, men de senaste åren har han bott i Sollefteå där jag har farmor, fastrar och kusiner. Han bodde ensam, spelade på hästar, lyssnade mycket på radio då han inte hade en tv och ringde ganska ofta till sina barn. Tyvärr hälsade jag inte på honom så ofta, vi brevväxlade en del när jag var yngre och hördes ibland på telefonen.

Jag pratade med min ena kusin som bott nära farfar, hon berättade lite om de sista dagarna. Farfar hade fått 2 trisslotter som han vann på. Egentligen skulle de fira hans 80-årsdag på lördagen, de hade beställt en tårta och skulle samlas för firandet. Det fanns inte riktigt tid till det, utan han somnade in när hjärtat inte orkade mer.

I juli i år fick han diagnosen lungcancer. Samma sjukdom som tog både min mormor och morfar. Det var en elakartad tumör som spred sig till levern och njurarna och resten av kroppen. Men det var inte cancern utan hjärtat som fick honom att lämna oss. För mig som alltid bott så långt bort märks det inte, det är svårt att tro att det är sant. Man tror alltid att det finns lite mer tid, ändå är det aldrig tillräckligt! Man tror att man kan ringa ”senare”, hälsa på ”en annan dag”. Men det är såklart enklare att tänka på och ångra det man inte gjorde i efterhand, med facit i hand. Fastän man vet att något ska hända, så kan man tro att det inte kommer att ske.

Idag skulle farfar fyllt 80 år, så därför tänker jag lite extra på honom idag! <3

farfar

0 Gilla det här

You might also like