Loading...

Viktiga vitaminer & mineraler

För att hålla sig frisk är det viktigt att få i sig alla möjliga typer av vitaminer och mineraler för att må bra. Får man inte i sig tillräckligt av något så kan det både synas på utsidan (hud, hår, naglar, ögon etc.) och på insidan (trötthet, oro, ångest, ork- och energibrist m.m). De flesta idag sliter faktiskt med något. Tyvärr. De flesta kopplar däremot INTE ihop hur de mår med vad de stoppar i sig! 

Jag har varit på flera kosthålls-föredrag där de säger vad vi bör äta för att gå ner i vikt, upp i vikt, bygga muskler eller vad annat vi vill uppnå. Men ingen har riktigt förklarat VARFÖR, egentligen, kosten är så extremt viktig! Tänk att det finns människor som blivit friska från åkommor, sjukdomar och smärta, genom att lägga om sin kost.

Det bästa föredraget om kost som jag varit på var med Vice President av Herbalife, Unni Trøen. Hon förklarar så bra och inspirerande vad det vi stoppar i oss gör för skillnad! Ett exempel hon tar upp är bilen. Vad händer om du tankar en diesel-bil med bensin eller en bensin-driven bil med diesel? Den hostar till och slutar rulla. Den går sönder. Därför är så många väldigt noga med att ha koll på om de kör med bensin eller diesel. Föreställ dig nu att maten är vårat, människokroppens, bränsle. För det är ju energi vi vill få utav maten, för att orka leva. Vad tror du händer om du stoppar fel bränsle i din kropp? Det fina med människokroppen är att vi faktiskt kan gå runt på fel typ av bränsle, i flera flera år. Det tar ett tag innan blodkärlen förkalkats eller midjemåttet blivit ett livsfarligt problem. Till slut, däremot, så går även kroppen sönder. Vad är det fina egentligen? Jo, du har tid på dig att reparera din kropp! MEN: Du måste börja någonstans!

IMG_20140307_133328

Jag sliter själv med att få i mig all frukt och alla grönsaker, alla c-vitaminer och all järn jag behöver. Och eftersom jag tränar så mycket så vet jag ju hur extra viktigt det är att få i mig allt det där. Jag vill ju både se bra ut och må bra, inifrån och ut.
Därför tycker jag att kosttillskottstabletterna är genialiska och så lättillgängliga i en hektisk vardag:

  • Cell-Activator – innehåller B-vitaminer, zink, koppar och växtämnen. Syns på naglar och hår. 
  • Cell-U-Loss – ger vitamin C, järn och örter. Hjälper kroppen att bli av med bl.a. celluliter och vätska.
  • Fiber- och örttabletter – bra om man äter lite fibrer, ger mättnadskänsla.
  • Multivitamin – Vitamin A, folsyra, B6, B12 och zink, kalcium, vitamin C och E.

Vitaminer och mineraler är viktiga för att immunförsvaret ska fungera, hjälper cellerna att förnyas och repareras (som blir en långsammare process ju äldre vi blir), ger ett starkt skelett, driver ut gifter ur kroppen och så vidare.

IMG_20140308_072208

IMG_20140308_072351

Dagens funderare:
Hur duktig är jag på att ta hand om min kropp? 

Vad är mitt favoritbränsle?
Hur mår jag utav det?

0 Gilla det här

You might also like