Loading...

Vecka 23+4, träningsförbud och Gucciskor!

Hej hopp! Nu har det gått ett bra tag sen jag skrev något igen. Det beror på att jag inte orkat. När jag jobbat så är det enda jag orkar med att bara slappa, sova och se på serier. Tar en hel del krafter att ha en liten människa som ska växa och sno till sig av all energi 🙂 Mitt immunförsvar har gått till min lilla bejbi, så har varit mer förkyld och dålig de senaste veckorna än jag varit på flera år. Så märker helt klart att det händer grejer med kroppen. Sparkarna inifrån blir tydligare och tydligare för varje dag som går, så mysigt! Markus kan också känna tydligt på utsidan 🙂 Han har lite märklig dygnsrytm där inne, vaknar från och till. Än så länge har han inte hållit mig vaken på natten.

Är i vecka 23+4 idag, och mäter 91.5 cm runt magen.

IMG_20150202_122851

Fick träningsförbud i en vecka från och med i torsdags. En hård dom för en som älskar att träna. ”Ta livet med ro, åtminstone i en vecka…” sa läkaren. Blir rastlös i benen, så det är tur att jag går och står så mycket på mitt arbete. Är så halt ute, vågar knappt gå längre än till bussen. Mycket man ska tänka på när man är gravid, finns många risker. Anledningen till att jag fått tränings-förbud är för att jag började blöda på torsdagen, efter att vi varit hos barnmorskan. Alla värden var bra, på blod och urin, till och med måtten var perfekta, och bejbins hjärtslag låg på 140 som de skulle. Därför fick vi panik när det kom blod. Åkte in till akuten och undersöktes, men allting såg fint ut då också. Antagligen var det bara de yttre slemhinnorna som spruckit lite, så var ingenting att oroa sig över. Tack och lov! Den känslan jag fick när jag upptäckte blodet och sekunderna innan läkaren sa att allt såg bra ut, är obeskrivlig. Att en så liten  person kan skapa så mycket oro, det hade jag väl aldrig kunnat ana. Förstår alla föräldrar nu som oroar sig över sina barn. Fastän mitt barn inte ens är fött så kan jag föreställa mig att det blir tusen gånger värre när han är på utsidan, när han kommer ut i världen. På ett sätt vill man kunna skydda sitt barn från allt hemskt i världen, man vill att han ska vara trygg och säker, aldrig lämna ens sida. På samma gång som jag vill att han ska bli självständig och klara sig själv när han blir stor. Får bara se till att njuta av att han ligger säker inuti min livmoder just nu 🙂

Förra veckans craving: avocado!

IMG_20150125_115632

IMG_20150126_182028

Utmaningen man har som gravid är att få i sig rätt mängd mat med rätt mängd näring till både sig själv och sin bebis. Jag har ökat precis som man ska i vikt, har bra med energi och känner att min kropp uppför sig som den borde. Även om jag har en del cravings som vissa kakor, chokladpudding, godis och annat osunt, så har jag inte gett efter helt och hållet. Det kan ha att göra med att min ”normala livsstil” är sund, för att jag älskar frukt och grönt till varje måltid, känner mig fräschare utan massa socker i kroppen, gärna äter fisk 2-3 gånger i veckan och för att jag älskar att vara aktiv. Jag vet vad min kropp mår bra utav. Så finns det dem som tänker på graviditeten som en ursäkt för att äta precis vad de vill, utan dåligt samvete. Där jag tycker att det blir helt fel inställning. Det är faktiskt en egoistisk inställning. Det är ju under graviditeten som man lägger grunden för barnet, så att han/hon får i sig rätt näring och inte sådant som är farligt eller skadligt. Nu vet jag ju inte vad som är farligt för bebisen i magen, men jag vet att det inte är bra med för mycket av varken det ena eller det andra för en vuxen kropp. Därför kan det omöjligt vara bra med sånt för en så liten kropp som håller på att växa! Det som är dåligt för oss måste vara dåligt för bebisen i magen..

”Att vara gravid är inte samma sak som att vara sjuk, men man måste anpassa sin träning efter vad man klarar av för stunden”

IMG_20150131_144414

Det är minst lika viktigt att få i sig rätt och tillräckligt som att röra på sig innan förlossningen. När den är över, då kan man, om man vill, var självisk och tänka på sina egna behov i form av mat och motion. Självklart är alla graviditeter olika, och man ska göra efter sin egen förmåga det man kan. Det viktigaste är att man tänker på både sig själv och den lilla <3

 Vad tycker du man ska göra som gravid?

Har redan fått massor av kläder till min lilla skrutt, här är från min väninna Natalia:

IMG_20150202_122309

Gucciskor – dyrare klädvanor än vad jag har 😉

IMG_20150202_122457

IMG_20150202_122347

Lokalt odlad bebis <3

0 Gilla det här

You might also like