Loading...

Vecka 15 & träning

I Sverige (och flera andra länder) säger vi att man går in i vecka 16 när man egentligen gått 15 veckor gravid. Här i Norge tror jag att man bara säger den veckan man är i, det vill säga att jag är precis 15 fullgångna veckor imorgon. Tycker inte att jag ser särskilt gravid ut, fortfarande, medans några av mina kollegor tycker att det syns redan nu av olika anledningar. Som jag skrev sist så har mitt illamående kommit ikapp, och de senaste dagarna har varit värre än tidigare. Det kommer runt 7-tiden på morgonen. Då har jag redan hunnit vara vaken i 4 timmar, när jag jobbar tidigt. Som tur är så brukar det släppa senare på eftermiddagen.

Hur går det med träningen då?
Som många vet så tränar jag ganska ofta, dagligen när jag kan, i vanliga fall. Älskar hård, intensiv och effektiv träning där man får känna att man har en fungerande kropp! Älskar känslan under och efter ett träningspass, att svettas och ta i, bli andfådd och känna träningsvärken komma smygandes. Lustigt att tänka på att en del undviker träningen helt, hittar på ursäkter hit och dit för att slippa. Personligen trodde jag att jag skulle känna en lättnad över att inte kunna träna så hårt som tidigare när jag blev gravid, att jag skulle undgå min ”träningspress” på mig själv. Men helt ärligt är det svårare än jag trodde att inte ge 110% på ett pass! Har tack och lov hittat nyttig information på nätet om bra träning för gravida, eftersom man bör anpassa sina träningsformer från i alla fall andra trimestern. Samt hittat några bra träningsvideos på youtube 🙂 Till exempel flera serier med pilates för både styrka och rörlighet:

Perfekt att se för de som vill träna på ett skonsamt men ändå effektivt sätt. Blev själv svettig när jag körde 2 utav passen (är 5 i rad i klippet). Extremt bra för att hålla kroppen i trim och förbereda sig inför förlossningen. Har hört att den kan vara tuff! Lite som att träna inför ett lopp, man behöver månader av förberedelser för att komma i mål! Rätt kost och mycket motion 😉

Så här ser vi ut idag:

collage_20141205201803025_20141205201939622

IMG_20141205_195946

IMG_20141205_200110

IMG_20141205_200246

Det är en stor förändring som sker i kroppen när man är gravid. Både hormoner som spökar och kroppen som förändras. Inte undra på att känslorna går som en bergochdalbana, att man inte har kontroll över tårar eller skratt. Vissa dagar känner man sig som en vandrande saccosäck, eller som en flodhäst, och andra dagar känner man sig som en vacker kvinna som gör något livsviktigt.

IMG_20141205_195753

”I grow humans, what’s your superpower?”

superwoman

IMG_20141201_200316

Ha en fin fredagskväll! <3

0 Gilla det här

You might also like