Loading...

Värme

I helgen var vi i Röros för första gången i mitt och Colins liv. Vi hälsade på Markus tante och onkel som har en hytta/stuga där. De ska vara barnvakter första helgen i september då vi ska på bröllop i närheten av dem. Vi ville se om det skulle funka, och det gjorde det verkligen! Colin stortrivdes där, gick ute på gräsmattan och sprang runt och matade trollen som tante Anita hade ståendes. Hon har samlat på troll och har några stora som jag själv tycker ser lite skrämmande ut. Men Colin stoppade en brödskiva i munnen på den ena och klappade den på magen, så för han var det inga problem 😉

Stugan har de byggt själva och inrett, den är bara 2 år så den är ganska ny. De har valt trägolv, precis som vi har, men ett lite mörkare. Väggarna är mörka i kök och vardagsrum, men ljusa i hallen. 4 sovrum och 1 stort kök med köksö och öppen lösning mot vardagsrum och matplatsen, 1 badrum och 1 extra toalett. De har en kamin i vardagsrummet, och det ger en extra mysig stämning under vintern.

När jag var liten så ville jag ha en öppen spis, som man kunde sitta framför och grilla marshmallows och så att jultomten skulle kunna komma in igenom 😉 Men nu på senare dagar har jag insett att kamin är det nya stora. I alla fall här i området där jag bor. Nästan alla jag känner har en kamin, dels är det snyggt men också energisparande om vintern.

Hos kamingruppen.se kan du se flera olika typer av kaminer, alltifrån sådan man har i sitt egen hus, med olika funktioner efter olika behov, till pizzaugnar som används av restauranger.

För första gången på länge så ser jag faktiskt fram emot alla årstider, och inte bara sommaren! I höst och vinter ska vi inviga våran kamin 🙂

0 Gilla det här

You might also like