Loading...

Värkar från h och 17 maj

I onsdags eftermiddag började jag få värkar, de kom med mellan 10-30 minuters mellanrum och var lite obehagliga. De blev värre under natten och höll mig vaken, så var helt slut igår. Tog mig ändå ner för att äta lunch med två väninnor nere i byn. Så blev det ännu intensivare på kvällen och den här natten fick jag inte sova en blund. De har kommit med 7-10 minuter emellan, jag har sprungit upp på toaletten och värmt vetekudden i mikron fler gånger än vad man kan räkna på en hand, så till slut gav jag upp att försöka sova. Trodde kanske de skulle ge med sig under dagen, eller förhoppningsvis bli ännu kraftigare. Men nu sitter jag här i soffan och bara väntar på att något ska hända. Laddat ner en app som min faster rekommenderade, den heter ”Smart Contraction” och används för att mäta tiden mellan värkarna och hur länge de sitter i. Mina kommer med alltifrån 3:02 upp till 11 minuters mellanrum, de flesta ligger runt 5 minuter emellan. De sitter mellan 40-55 sekunder, och det är den en väldigt intensiv smärta. Trots att den varar en relativt kort period så vet man knappt vart man ska ta vägen när den kommer, om man ska stå, sitta eller ligga, ska andas eller sluta för en stund (vilket är lätt hänt då man tänker så mycket på det onda att man glömmer bort själva andningen). Det har hjälpt att vagga lite fram och tillbaka, annars har det mest varit jobbigt att stå eller att röra på sig. Dammsög tidigare idag i ett försök att tänka på annat, planterat blommorna jag köpte i onsdags i större krukor och försökt att vila framför någon serie i soffan. Men så är det inte så lätt att låta bli att tänka på värkarna när de väl kommer, och det tror jag att det bara är de som fött barn som kan förstå. Är tusen gånger ondare än mensvärk och liknar ingen annan smärta som jag någonsin upplevt. Den kommer så plötsligt och sitter i så kraftigt. Helt olikt från att bryta någon kroppsdel då det gör fruktansvärt ont, det gör ont och sen går det över. Den här smärtan liksom kommer och går och det finns ingenting man kan göra för att lindra den. Men så är det en värk som ska vara värt det också! Hoppas i alla fall att värken ska ge ett resultat snart 🙂

IMG_20150522_185812

I söndags firade vi 17:e maj hos Markus föräldrar, med middag och dessert.
I Norge tar de sin nationaldag på största allvar, eller de ser den i alla fall som väldigt viktig och de firar den ordentligt. Många klär sig i bunader, annars är det oftast klänning som gäller för kvinnorna och kavaj eller skjorta till männen. Det spelas orkester och man går i folktåg genom byn, musik och sång. Folk flaggar, dricker champagne till frukost och det sätts upp tivoli för de yngre. En riktigt festlig dag! När jag var liten hade faktiskt jag en bunad och vi brukade fira på Skansen i Stockholm.
I år blev det en lugn dag då jag ju var höggravid, men nästa år och åren därpå blir det att fira barnvänligt med familj och vänner.

IMG_20150517_152621

Kakan stod jag för, och receptet hittar du HÄR på Trines Matblogg!
Den består av en brownie-kaka glaserad med chokladkräm och vispgrädde, pyntad med jordgubbar och blåbär. Mums!

IMG_20150517_174914

Såhär somrig var jag i håret dagen till ära!

IMG_20150517_202445

Och när vi ändå börjat med jordgubbar, så är det perfekt att äta till flingor eller bara med mjölk! Älskar smaken av sommar!

IMG_20150521_052939

De få dagarna vi haft med sol har jag spenderat med magen på verandan. Bebisen kommer längre ut mot magen när jag sitter i solen. Tror han tycker om värme och ljus 😉

IMG_20150521_175341

Lite blommor måste man ha, och det här är de första jag köpt. Såå vackra! Hoppas bara att jag ska klara av att hålla dem vid liv nu framöver.

IMG_20150521_175422

Nu väntar vi med spänning på lilltrollet!

IMG_20150521_201447

0 Gilla det här

You might also like