Loading...

VAD är bäst för barnen?

Då är det mindre än 5 veckor kvar till termin/beräknad förlossning. Här i Norge/Trondheim är man gravid i 40 veckor och 3 dagar, så vårat datum är 17 juli. Igår var det exakt 5 veckor kvar. Enligt den svenska beräkningen är man ju gravid i 40 veckor, och då är datumet plötsligt 14 juli. Oavsett är det 2 veckor mer eller mindre som räknas som det ”normala” så man ska inte hänga upp sig för mycket i det datum man får. Men kan erkänna det att jag gärna hade vetat exakt vilken dag lilla fröken i magen behagas komma. Hade varit extra skönt att veta nu med tanke på att vi har 2 små troll som ska passas på och en far som jobbar 2,5 timme undan i veckodagarna.

Vi har planer om att testa bo en period på Froya nu, se om det kan vara något för oss. Så har sagt upp förskoleplatsen. Känns extremt tungt med tanke på att Colin gått där i 3 år och Olivia 1 år. De har många vänner och trivs jättebra. De förstår inte att de ska sluta där, och jag vet inte hur jag ska förklara det för dem. Det är nog en av de absolut tuffaste uppgifterna man har som förälder. Man ska göra det som är bäst för sina barn, men det är så svårt att veta VAD som är det rätta.

Det är inte deras beslut. Det är vi vuxna som utsätter dem för förändringen, för att det passar oss. Hur ska vi kunna veta om de får det bättre? Bara för att de säger att de vill bo där, betyder det ju inte att de vet vad det egentligen innebär. Jag har själv ingen aning om hur det bli eller kan tänkas vara att bo där ute. Jag har mina tvivel. Jag är trött på att behöva börja om på nytt, och jag blir trots allt 30 nästa år. Hade varit så skönt att bara vara på en plats och kunna jobba sig uppåt, utvecklas. Istället för att hålla på med flytt fram o tillbaka, hela livet.

Haha, ni märker säkert att jag inte riktigt är enig med beslutet. Men har man sagt att man ska testa så får man hålla det ordet. Kan ju bli bra, ha 3 små barn hemma en period och bo i naturen. Önskar dock att timingen varit bättre 😉

0 Gilla det här

You might also like