Loading...

Vabruari

Jag har hört ordet ”vabruari” ett antal gånger förr, men aldrig riktigt förstått det förrän nu. Det började i slutet av januari och fortsatte in i februari. I Sverige kallar vi det för att vab:a när barn är sjuka och föräldrarna måste vara hemma från jobbet med dem. Vab = Vård av barn. Kort och gott.

Först fick Colin feber en söndag. Han fick gå till förskolan eftersom att inget annat visades. När jag hämtade honom var han sliten och fick feber igen på kvällen. Då var han hemma resten av den veckan. Han var både förkyld och hade feber och fick utslag på kroppen. Det var en tuff vecka då M hade sin längsta arbetsvecka. Så från att sova minimalt fick jag ännu mindre sömn den veckan. Lördagen startade med halsont även för min del och M fick utslag. Bihåleinflammation för mig och höstblåsor för M. Colin däremot blev bättre och har bara lite snuva nu. Han åt väldigt lite under sjuk-veckan men äter mer som en häst nu. Så skönt!

Det tuffaste tror jag ändå har varit att själv vara sjuk och behöva vila men inte kunna då C varit hemma. Han vill ju inte direkt ligga still bara för att han har lite feber. Han har massor av energi, om än i korta perioder, även då han är sjuk. Men nu är han frisk nog för förskolan, jag sköljer näsan hela nätterna och kan få sova någon timme på dagen samt tar penicillin (men glömmer ofta en tablett om dagen). M är snart fläckfri igen. Snart kan livet återgå till det normala. När februari är förbi borde de värsta sjukmånaderna vara bortblåsta, hoppas jag.

Förskolestart + graviditet = extra utsatt för sjukdomar p g a nedsatt immunförsvar!

0 Gilla det här

You might also like