Loading...

Ur olika perspektiv

Alla ser vi saker ur olika perspektiv. ”Någon persons lycka kanske är en annan persons olycka” som det heter. Hur ofta tänker man inte att ”om alla bara gjorde som jag tänker så skulle allting vara perfekt” eller något i den stilen? Visst vore det frid och fröjd om alla höll med varandra om allting!? Tyvärr är så inte fallet. Vi är olika, uppfostrade av olika personer på olika sätt, värderar och ser saker olika och så vidare. Bara för att vi inte tycker samma sak så betyder det ju inte att någon av oss är helt dum i huvudet. Även fast man kanske tänker att ”han/hon är fullkomligt ute och cyklar!” när någon säger emot.

Vissa tar det på allra största allvar, de bara måste ha rätt hela tiden. De gör allt för att få bort de personer som inte håller med, då blir det krig. De som inte kan förstå att alla människor är lika mycket värda ser bara sitt eget perspektiv, de lever som i ett spel där känslor inte existerar och kan inte ha något samvete.

Andra tar det på största allvar att försöka göra något åt dessa felande synvinklar. Dessa personer har sympati, bryr sig om mänskligheten och värnar om andra.

Samtidigt vore det en väldigt tråkig värld, liksom förhållanden mår bra av lite tjafs (sägs det), om alla tyckte exakt likadant. Då skulle vi inte komma någonstans, inte utvecklas. Men krig och världssvält är några av de problemen vi borde fokusera på att lösa, för de orättvisa sätten att se på sakerna kan vi vara utan!

0 Gilla det här

You might also like