Loading...

Uppe i varv – kortslutning

Livet handlar om så mycket, men det är så lätt att glömma bort alla de små vardagliga stunderna mitt i allt. Man fokuserar så mycket på att hinna med allt, att vara perfekt på olika vis, göra karriär och samtidigt vara tillgänglig för alla hela tiden. Jag pratade med min mamma här om dagen, och hon sa att hon också hade dåligt samvete när jag var liten. Då handlade det om att hon kanske inte orkade följa med ut en förmiddag, för att hon skulle jobba på kvällen. Men som jag ser det så var det ju viktigaste att någon följde med mig ut och att hon faktiskt vilade upp sig. Idag får jag dåligt samvete för att jag ser för ofta på min telefon eller jobbar sent flera kvällar i rad, eller jobbar en dag när mina barn är hemma. Att sova har hamnat i botten av min prioritetslista, för det är så mycket annat som ska göras. Min hjärna är allid påslagen. Alltid på vakt. Den hinner aldrig varva ner.

Så plötsligt kommer den. Natten då jag sover som en sten. Hjärnan liksom kortsluter. Det är ytterst sällan, det händer när jag är helt tom på energi. Med andra ord: min hjärna och min kropp hinner inte återhämta sig. Med tanke på hur viktigt det är med sömn så är det ett problem som jag borde ta tag i, men det är tufft när man har två små krävande barn. Det hjälper att tänka på att jag inte är ensam i den här sitsen, det är många trötta småbarnsföräldrar där ute. Vi är många som i skrivande stund måste bita ihop och orka med vardagen. Det underlättar också när folk har förståelse, och accepterar att man kanske inte alltid är på topp och inte alltid orkar eller har tid att träffas. Att folk förstår att man är i en period i livet där man har fullt upp med att försöka orka överleva och få sina små att må bra.

För en kort period i livet så fungerar det att leva på övertrötthetens energi. Det fungerar att sova minimalt och att känna en liten stress. Barnen är inte små för alltid och det kommer en dag då man saknar att de behöver en så mycket. Jag klarar mig länge på en natts sömn. Tack vare och på grund av mina barn. I och med det så får jag ju ut mycket mer av dagen i tillägg, tidsmässigt. Det handlar bara om att se det positiva i situationen. En vacker dag får man sova. Bara inte under småbarnstiden 😉

Ha en strålande dag!

0 Gilla det här

You might also like