Loading...

Uppdrag Granskning- ”Hotet Inifrån”

I Videoreporterkursen som jag läser är våran uppgift nu att se och analysera ett reportage. Ett alternativ var att se ett avsnitt av Uppdrag granskning, så det gjorde jag. Hade så svårt för att sitta still under den timmen, men jag lyckades se hela utdraget på nästan två timmar.

Hur som helst, så handlade det om ett gäng AIK-supportrar, Firman Boys, och om andra ”hulliganer” som kopplar ihop sport med våld. Det var väldigt upprörande, jag blev så fruktansvärt arg, som jag alltid blir när det handlar om våld. Och återigen, det är inte så svårt att förstå att det finns så mycket krig i världen om till och med sporten blir fientlig! Hur tänker man om man ser det som en anledning att slåss för att man stödjer ett lag? Tänk om jag skulle hoppa på alla som använder smink av märket Isadora eller Maybeline, bara för att jag använder något annat? Eller om jag skulle slå ner någon som lyssnar på Kizz eller Green Day, bara för att jag tycker att Spice Girls är bäst? Va? Hur skulle det se ut?! 
(Jag är en ”allätare” så använder alla typer av smink, olika märken, och lyssnar på det mesta.. Sport är jag ganska ointresserad av när det handlar om att välja lag!)

Även om de har sina egna regler så är det andra som drabbas, människor på stan, de som befinner sig på samma plats där de här ”upproren” äger rum. Om man nu får en ”kick” av att slåss, varför börjar man inte på en sport som kick-boxning eller karate, något där man gör exakt samma sak fast utan att skada oskyldiga? Eller är på en plats, där ingen som inte har med saken att göra befinner sig! Det mest oroväckande och mest idiotiska är ändå att folk faktiskt vill vara med och riskera att bli nedslagna! Jag förstår verkligen ingenting.. KORKAT!

Sport har faktiskt INGENTING med våld att göra! Det handlar inte om att skada, det handlar om att spela. Gemenskapen är lagkänslan, att kämpa tillsammans för att vinna, ett ärligt spel. Eller, det är vad sport borde betyda…

Se klippet: Hotet inifrån

0 Gilla det här

You might also like