Loading...

Två täta

Två täta.

Egentligen var min plan att vänta med att skaffa ett till barn tills Colin fyllt 3 år. Jag hörde nämligen på nyhetsmorgon en dag när jag gick hemma i permission med C, när han var ganska nyfödd, att det optimala är att det redan existerande barnet är 3-4 år. Mest för barnets skull, så att h*n hinner få tid att vara barn, utvecklas och är redo att bli storasyskon. Men verkligheten blir sällan som man planerar, och oftast blir det så mycket bättre! C var inte heller helt planerad, och jag ångrar inte en enda sekund att han finns till!

Eftersom att jag kände en aning panik när jag först fick reda på att jag var gravid, min största bekymring var just att Colin kanske var för liten för att bli storebror och för att jag helst ville vara bara hans mamma lite längre, så sökte jag efter lugnande ord hos andra. Många säger att det är en stor fördel att barnen kommer tätt, då kommer de att ha nöje av varandra på så sätt att de blir vänner också.

Mellan mig och min lillebror är det nästan 6 år. Vi lekte när vi var små, men då var det mest jag som ”passade på” honom. Nu när han är 20 år så är han fortfarande en ungdom, medans jag har barn och känner att jag blev äldre snabbt på bara några år.

En till fördel med vårat nya tillskott tror jag faktiskt är att det är en flicka. Då kommer barnen att lära sig att acceptera det andra könet och de kommer att leka med varandras leksaker. C kommer att leka med dockor (mest troligtvis i alla fall 😉 ) och hon kommer med största sannolikhet att leka med bilar J De kommer att lära sig att de är olika men ändå lika.

M har en bror, så hos dem blev det mycket bilar vilket märks än idag. Att ha ett syskon av motsatt kön tror jag gör att man lär sig mer om det och man lär sig en sorts respekt som kan vara svårare att få annars.

Mellan C och hans lillasyster blir det ungefär 20 månader, så ganska tätt emellan. De kommer förhoppningsvis att ha stor glädje av varandra hela livet <3 🙂

0 Gilla det här

You might also like