Loading...

Två flugor i en smäll

De här senaste månaderna, sedan jag blev mamma, så har jag verkligen kommit till den punkten då jag ofta kombinerar nytta med nöje. Det är guld värt när man kan få två saker, eller fler, gjorda samtidigt. Då snackar jag inte om att vara på två ställen samtidigt och bara vara 50% närvarande med hjärnan, utan jag menar de där aktiviteterna då hjärnan inte behöver vara särskilt närvarande. Till exempel att träna själv samtidigt som jag leker med Colin och använder honom som vikt eller publik (han älskar att se på sin galna mamma som hoppar upp och ner), eller när han ligger i sin vagn och sover samtidigt som jag gör utfall eller knäböj och andra övningar. Kvalitetstiden när han är vaken består av att vi båda ligger på hans lekmatta. Bara om han kan roa sig själv en kvart har jag hjärta att ägna 20% på något annat (som blogg eller äta). Nu när han blivit större och kan provsmaka så är han mer med när jag äter också 🙂

I fredags passade jag då på att slå flera flugor i en smäll. Jag tog mig en långpromenad i solen ner till byn. Colin sov i vagnen. Jag fick min dagliga motionspromenad och dos av d-vitamin. Vi sparade dessutom både tid (för att vi inte behövde ta långa promenaden senare) och pengar (när vi inte tog bussen). Min tanke var också att jag skulle få ännu en sak med i samma sväng, nämligen att andas in frisk luft och med hela magen. Så när jag gick där längs vägen tog jag ett djupt andetag, in genom näsan och kände…kände lukten av Statoils Hot Dogs och Mc Donalds specialburgare med bacon…snacka om stämningsdödare. Så brydde mig inte så stort om att andas in djupt och igenom näsan efter det. När man promenerar i en stad är det dessutom mest avgaser och matlukt man känner, inte så mycket utav den friska, blommiga och rena doften som man kanske önskar. Var i alla fall nöjd med de kombinationerna jag fick till att göra den dagen 😉

höst
Är så otroligt vackert med alla färger nu under hösten! 

nisse
Närmar sig jul, då måste man värma upp nisse-kläderna <3

0 Gilla det här

You might also like