Loading...

Trött på gråa dagar

Allt känns så otroligt mycket enklare på sommaren!

Jag är extremt lättpåverkad, liksom min pappa är, av vädret. Så fort solen försvinner och det blir grått och trist, då försvinner orken direkt! Om jag kunde så skulle jag lätt kunna sova igenom hela den gråa perioden, större delen av hösten och vintern, vakna de soliga dagarna för att äta och sen gå i ide.
Det är inte förrän den senaste veckan jag faktiskt vaknat pigg redan vid klockan 7, och gått upp innan klockan 9 om mornarna. Veckorna i januari/februari har jag legat kvar i sängen till 10-11. Då har jag behövt sova närmare 10-12 timmar, vilket kan låta lite galet. Medans resten av året, speciellt under sommaren, så räcker det med 6-8 timmar, om ens det.

Trolgtvis har det att göra med bristen av solljus och D-vitaminer. När det är mörkt så bildas ju melatonin (sömnhormonet) och gör oss sömnigare. Som idag, jag känner mig helt färdig! Det har varit strålande fint väder, ända tills nu. Fastän jag inte varit ute så mycket så gör solstrålarna sitt när de lyser in genom fönstret!

Behöver väl knappast säga att jag längtar till sommaren och dess långa & ljusa dagar!

Längtar efter gyllenbrun hud!

Några bilder från sommaren 2011 🙂

0 Gilla det här

You might also like