Loading...

Trött bebis

Nu har vi haft någonting inplanerat varje dag den här veckan, vilket resulterar i att Colin fått väldigt många intryck att ta in och det märks på hans humör. Det blir mycket gnäll när vi är ensamma och hemma. Jag försöker i vanliga fall att försöka hålla våra aktiviteter till varannan eller var tredje dag, just för att han ska få återhämta sig mellan varven. Jag menar då inte att vi gjort något superhäftigt i alla dagar, men för en liten en som upplever allt för första gången blir ett besök hos någon en stor upplevelse i sig. Jag läste en gång att det kan vara tillräckligt mycket intryck för en dag, att bara ligga i vagnen och höra löven rassla under hjulen. Därefter har jag tänkt mycket på det. Nu när Colin blivit så mycket mer medveten så försöker jag ta det extra långsamt, få in rutiner och inte pressa honom. Problemet är att många omkring kanske tycker att man är överbeskyddande som förälder när man tänker så. Andra kanske tror att barnet är jättevaket och ivrigt när han egentligen är överstimulerad och trött. När vi når det läget, om vi missar när våra barn är trötta så blir de övertrötta och därmed blir det kaos för både barn och förälder. Därför är det skönt att veta att det är man själv, som mamma eller pappa, som är expert på sitt eget barn!

nisse2

Igår var vi på barselträff, hemma hos en av bebisarna och mammorna. Så otroligt häftigt att se barnens utveckling, det är ju nu när de passerat 5 månader som det händer mer än innan. Från början ligger de ju mest still på en plats. Nu har Colin börjat rulla runt från mage till rygg igen, från rygg till mage har han kunnat ett tag. Han tar sig också runt och bakåt, men inte framåt ännu. Det gör att han blir lite frustrerad. Idag bevisade han även att han klarar av att sitta rakt en längre stund, när vi var på fotografering. Och då är det ju jättetråkigt att behöva ligga ner på rygg igen. Men han måste ju lära sig att sätta sig upp själv, därför får han ligga och kämpa på emellanåt 😉

nisse3

När vi var på fotograferingen sa fotografen att Colin var den lugnaste bebisen hon varit med om, så glad och vaken i blicken som han var. Kul att höra från någon som jobbar med just bebisar och barn 🙂 När vi kom hem var det däremot mest gnäll igen, trött efter att ha varit igång i flera dagar med lite sömn. Plus att det är en liten tand som är på väg upp, då kan man bli aningen irriterad.

gos

Min lilla going <3

0 Gilla det här

You might also like