Loading...

Trasiga skor

Man ska inte döma någon när man inte gått i deras skor, heter det. Tänker på det uttrycket flera gånger om dagen. Det betyder så klart att vi inte ska döma andra, inte anta och placera in varandra i olika fack. Det är svårt att veta varför vissa människor beter sig som de gör, och oftast har det att göra med hur man är uppfostrad, hur man lever och allt annat som påverkar. Man vet aldrig varför en person är arg, ledsen eller lycklig, förrän man frågat och fått svar.

Ofta vänjer man sig vid sina skor. Kanske skaver de lite i början, innan man gått in dem ordentligt. Jag får alltid skavsår av nya skor, oavsett vilken typ av skor det är. Nu har jag däremot fått skavsår av ett par gamla skor, mina joggingskor. Började blöda häromdagen. Trodde att jag vant mig vid de skorna, men icke då. Så kan det vara med allt här i livet. När vi är med om något obehagligt, något nytt, så känns det lite annorlunda. Tills det blir en vana. Då kan det hända att man blir rastlös och obehagskänslan kommer tillbaka. Man får nya skavsår av en gammal situation.

Kanske är det då dags att bryta den gamla vanan, pröva nya skor och gå in dem. Bokstavligt talat eller bara hypotetiskt 😉

Dessa kanske 🙂

En fin sång:

0 Gilla det här

You might also like