Loading...

Träning och aha-upplevelser

Ju mer man tränar dessto mer medveten blir man om vad träningen gör för en!

Trots all den kunskap jag har så blir jag fortfarande överraskad över allt det nya som finns att upptäcka inom träningen. Det är en häftig känsla! När vi läste till träningsinstruktörer fick vi lära oss hur vi ska visa, lära ut rätt, hur en motionär ska tänka. Det är enkelt när man vet hur man ska göra, men att visa någon annan så att han/hon gör rätt är dessto svårare. Eftersom jag själv inte jobbat som instruktör ännu, men vill studera vidare senare till PT, så har jag haft mest nytta av utbildningen på det privata planet. Det vill säga, jag har blivit mer medveten om min kropp, övningar och vad träningen gör. Jag har till exempel gått från att jogga varje dag till att köra mer varierade styrkeövningar och rörelser med fria vikter. Det ger mer när man varierar!

Härom dagen fick jag en aha-upplevelse igen! Ni vet hur det tjatas om att man ska spänna magmusklerna, coren, under alla övningar? Det kan vara svårt att veta hur det ska kännas, innan man riktigt känt det. Det var när jag gjorde ”plankan” och spände till coren, DÅ kände jag exakt hur det var man ska göra. Efter all denna tid. Vet inte om jag gjort rätt hittills, inte jämt. Men nu vet jag. Övning ger färdighet 🙂 Ser en skillnad på hur effektiva min magträning blivit i det sista jämfört med tidigare, har ändå tränat minst 7 år.

Om du tänker efter, har du kanske haft en aha-upplevelse nyligen? Det kan ju handla om precis vad som helst. Hur dammsugarens sladd fungerar, en väninna till mig gick i flera år och rullade ihop sin sladd till en boll istället för att trycka på knappen. Det kan vara hur du startar ett program, tv:n eller datorn. Kanske en känsla som du visste fanns men ändå inte. Koktiden på det perfekt kokta ägget.. Precis ALLT kan ge en känsla av JAHAA! 🙂

Hoppas Du får en aha-upplevelse idag, för det piggar upp hjärnan 🙂

0 Gilla det här

You might also like