Loading...

Träning ger färdighet

I måndags kröp Colin sitt första steg, baklänges. Nu väntar vi med spänning på att han ska krypa framåt. Hittills har han i alla fall lärt sig att dra sig fram. Det är en häftig upplevelse för oss som föräldrar, och säkert ännu större för Colin själv när han äntligen lyckas med något nytt! Han har ju trots allt tränat och kämpat för alla rörelserna han kan, ända sedan han kom till världen. Sakta men säkert bygger han upp styrkan och motoriken i sin lilla kropp och i sina muskler. Jag är imponerad över hur stark min lille prins har blivit sen dag ett. Tänk er själva hur det känns när man lär sig en ny övning på gymmet eller ska lyfta något tungt som man i vanliga fall inte gör, eller om man s´tar en storstädning och putsar högt och lågt som man inte gör så ofta kanske. Då kan man känna av de musklerna man inte använder i vanliga fall, de slits lite extra där och då och värker efteråt. Det får mig att fundera över om kanske Colin, och alla andra småttingar, känner av lite träningsvärk i kroppen när all den här utvecklingen sker!? Det får ta sin lilla tid helt enkelt.

DSC_0515

 

I samband med utvecklingen blir det dessutom många tankar i den lilla hjärnan, och det märks av på orolig sömn för tillfället. När han lägger sig mellan 18-19 på kvällen så vaknar han ofta 1-2 timmar senare, och därefter varje-varannan timme genom natten. Mitt i all oro vill han känna tryggheten från sin mamma, så det är knappt jag får kliva upp efter andra gången när jag nattat honom vid 20-tiden. Känner mig verkligen behövd och älskad av min lilla skatt! Jag hoppas dock att han kan känna sig lugn och trygg av sin pappas famn snart igen 🙂

IMG_20160101_115414
Gladfis <3

0 Gilla det här

You might also like