Loading...

They can never have yesterday!

Har ni hört Leona Lewis låt ”Yesterday”?

Det är en ganska sorglig text, men jag tycker om budskapet. När jag hör det brukar jag tänka på min mormor. För det är ju sant att ingen kan ta gårdagen ifrån en, ingen kan ta alla minnen som man har. Oavsett om det är bra eller dåliga minnen. Bara vi själva kan välja att förtränga något som gör ont. Det är som en försvarsmekanism som finns i hjärnan. Ett exempel är när barn, eller ungdomar och vuxna för den delen, utsätts för något traumatiskt. Ofta händer det att de förtränger upplevelsen, som ett skydd. När de sedan är med om något, kanske känner en lukt eller smak, som påminner om upplevelsen så mår de jättedåligt utan att egentligen veta varför. Det är bättre att bearbeta sådan som gör ont, för det är bara då man kan acceptera och gå vidare. ”Ont ska med ont fördrivas”.

Sedan kan vi såklart förtränga annat också, sådant som vi ångrar och bara inte vill minnas. Skönt på sitt vis, men ingenting kan göra det ogjort. Vissa saker minns vi ändå, för det finns alltid något som påminner om det runtomkring oss. Det vi inte kan ändra på får vi helt enkelt göra bättre, nästa gång 🙂

Foton tycker jag är bra, de hjälper minnet ett steg på vägen. Speciellt de som man kan ta i, hålla i handen, känna. Det är såklart inte så modernt, den senaste jag kände som hade en var min mormor. I min familj var det nog hon som tog flest foton. Vi hade också en när jag var liten. Jag älskar fotona från förr. Av någon anledning har jag problem med de digitala och tekniska aparaterna :p De första bilderna jag tog med min digitalkamera (som jag fick 2011) råkade jag radera. Så skyndade mig att fylla på med nya foton. Och i helgen blev jag av med min mobil, en Samsung Galaxy SII. På den hade jag foton ända från 2010. Supertråkigt! Känner mig dum som inte hade fört över dem till datorn, men så är det nu och jag får bara acceptera det. Var ju flitig med att ladda upp på facbook åtminstone. Är ju inte heller direkt att man orkar titta igenom alla bilder eller visar upp dem för folk. Föredrad nog ändå ”riktiga foton”.

De viktigaste stunderna och minnena har jag ändå inom mig,
och dem kan ingen ta ifrån mig 🙂

0 Gilla det här

You might also like