Loading...

”The no-cry sleep solution”

Nu är julstressen över, och det är bara några dagar kvar på 2015! Det bästa året någonsin, för min del 🙂 Ska skriva ett inlägg om det om några dagar.

IMG_20151225_072135

Vi firade julafton hos Markus föräldrar, sov över och var där hela juldagen. Är första gången jag firat jul så ”länge”. Är mer van med att vi firar den ena dagen och sen är det över. Visst står julgranen kvar och så, men det är liksom inte något mer speciellt över det. I år firade vi ju ”vanlig” jul den 12:e december hemma hos pappa, så det blev speciellt i år att få fira en gång till. Brukar annars känna en viss tomhet på juldagen. Då har man längtat och sett fram emot julaftonen sen första adventsluckan, plötsligt är den slut och dagen är över. Medans de här har som tradition att fira något mer. Dagen innan kallas för ”Lille julaften” och då äter man något speciellt (vi åt tacos eftersom att jag inte är van till det och Markus är inte så förtjust i ”pinnekött” eller vad det heter). Sedan är det ett speciellt lugn och bara slappt dagen efter. Det enda långdryga jag kunnat byta bort var egentligen julklappsutdelningen, den tog 2½ timme. Var mysigt men var så otroligt trött eftersom att Colin har en period då han vaknar runt 5 och ska upp, och var svår att lägga att vila under dagen. Anpassade hela dagen efter honom så han fick sina klappar tidigare och middagen åt vi också innan han la sig klockan 18. Vi lämnade klapparna där när vi åkte hem på juldagen efter middagen. Hämtade dem igår och var där några timmar igen.

Så idag var Colin ganska trött. Han somnade i vagnen för sin andra tupplur vi 11. Sov ca 45 minuter, vaknade med gnäll och tårar. När jag tog upp honom, matade och la honom i min famn så somnade han igen. Då sov vi båda i ca 30 minuter, om inte mer. Var så skönt och mysigt! Behövde en dag då vi gjorde ingenting!

DSC_0475

Som sagt, han har en period då han vill kliva upp tidigt nu, och det gör så att jag också är trött framåt 21-tiden. Han vaknar dessutom flera gånger under natten och är trött under dagen och somnar klockan 18-18:30 på kvällarna. Vilket i sin tur för till att han vaknar tidigt. En liten cirkel. Har försökt att hålla honom vaken så länge det går, men han vill verkligen sova. När vi var i Sverige sist ville han sova för natten redan 16:30 första dagen, men då tvingade jag honom att vara vaken en timme till. Annars hade vi klivit upp mitt i natten. Läser för tillfället en bok som handlar om hur man ska hjälpa sitt barn att somna utan att gråta, och hjälpa sitt barn att sova igenom hela natten. Hela konceptet går ut på att man inte ska behöva genomlida gråt, för sitt barns skull och för sin egen skull. Det är ju trots allt en själv som kommer att minnas bäst hur man behandlar sin lilla skatt. För mig känns det omöjligt att låta Colin gråta sig till sömns, oavsett vad folk tycker och tänker. Jag är hellre trött och sliten nu än har dåligt samvete senare. Vill att min lille prins ska må bra och känna sig trygg, veta att jag finns där när han behöver mig, när han är rädd och ensam. Så för hans skull, för att han ska kunna sova hela natten, ska jag läsa boken ”The no-cry sleep solution” av Elizabeth Pantley 🙂

a9d5b6cc6551de0aeb9473591df34cf2
Så känner jag alla dagar <3

0 Gilla det här

You might also like