Loading...

Tacksam

Jag har hela mitt liv uppfattats som en positiv person som ler mycket. Jag känner flera personer som är likadana, som bara sprider positiva vibbar. En del människor tycker att det är en god egenskap, medans andra verkar uppfatta det som störande och blir nästan arga för att folk verkar ”för glada”. En sak som är säker är att vi inte är glada och positiva för att göra livet surt för någon annan. Vi är det för att vi behöver se livet från den ljusa sidan. Vi vet att vi själva påverkar våra liv. Och vem vill leva ett liv i mörker och negativitet?!

DSC_0019

Så finns det de som omedvetet kastar ur sig massa negativt, utan att tänka något speciellt över det. Betyder det att man inte är nöjd med tillvaron? Inte alltid, men i vissa fall.

Det är absolut inget hokus pokus över det hela. Folk kan tro att man är naiv eller bara överdriver, tänka att ”sådär positiv och lycklig kan ingen människa vara”. Hemligheten? Den är väldigt enkel: Det handlar om de små sakerna. Att vara tacksam över vad man har. Vara tacksam över det man varit med om för att det har gjort en till den man är. Vara tacksam för att man kan känna, se, höra, känna dofter eller lukter, för att man andas och allt annat som hör till. Kort och gott se livet från den ljusa sidan 🙂

Här är en text som jag kopierat från en facebook-sida som heter ”Vi har kraften”:

”JAG ÄR TACKSAM FÖR…

. . . tonåringen som inte diskar efter sig, men som tittar på TV, för det innebär att hen är hemma och inte springer ute på sta´n.
. . . skatten jag betalar, för det betyder att jag har ett jobb.
. . . all disk efter en bjudning, för det betyder att jag är omgiven av vänner.
. . . kläderna som sitter litet trångt, för det betyder att jag har tillräckligt att äta.
. . . min skugga som ser mig arbeta, för det betyder att jag kan vara ute i solskenet.
. . . en gräsmatta som behöver klippas, fönster som behöver putsas och stuprör som behöver lagas, för det betyder att jag har ett hem.
. . . för allt gnäll jag hör över regeringen, för det betyder att vi har åsiktsfrihet.
. . . för parkeringsplatsen jag hittar längst bort på parkeringen, för det betyder att jag är kapabel att gå och att jag har möjlighet till transport.
. . . för min stora elräkning, för det betyder att jag inte behöver frysa.
. . . för kvinnan bakom mig som sjunger falskt, för det betyder att jag kan höra.
. . . för tvätthögen som behöver strykas, för det betyder att jag har kläder att ha på mig.
. . . för trötta och värkande muskler i slutet av dagen, för det betyder att jag kan arbeta hårt.
. . . för väckarklockan som väcker mig på morgonen, för det betyder att jag lever.

Vi har kraften” 

Det är flera människor som uppdaterar sina statusar på facebook eller annan social media, och vi har alla rätt att ha våra egna åsikter och tankar om saker. Några uppfattas som positiva och andra inte. Vi får bara inte glömma att alla har dåliga dagar och alla har bra dagar. Så en status behöver inte betyda att en person är på ett speciellt vis. Och ja, jag gnäller också över saker som jag inte har kontroll över, blir irriterad på personer och vill gömma mig under täcket vissa dagar. Det är mänskligt. Det viktigaste är att veta hur man tar sig ur det mönstret och börjar tänka positivt igen.

IMG_20150315_165430

Just nu är jag tacksam för att solen skiner, för att jag fått känna värmen från den samtidigt som den svala vinden mot min hud. Våren är här. Jag är tacksam för att jag har Markus som pojkvän och sambo, för att vi kan prata om allt möjligt och för den tryggheten jag känner när jag öppnar upp mina tankar för honom. Jag är tacksam över min familj och mina vänner, mitt arbete och mina kollegor, som alla gjort mig till den jag är idag. Alla de val jag tagit, för att de ledde mig hit. Och så är jag extremt tacksam för min lilla bebis som snart kommer att få se världen för första gången <3 Är till och med tacksam för de nätter jag inte får sova, att jag är utmattad i kroppen av graviditeten och för alla krämpor, för de betyder att min kropp är som den ska vara. Jag är tacksam över livet <3

Vad är DU tacksam för idag?

0 Gilla det här

You might also like