Loading...

Ta reda på kön eller inte?

Det är en fråga som är helt upp till var och en att svara på. Det som kan störa mig en aning i den frågan är att folk förknippar det med att det ”spelar någon roll” om vilket kön man ska få. Många som väljer att inte ta reda på vilket kön det är argumenterar med att ”det spelar ingen roll vem det är som är där inne” eller ”vi vill inte sätta något värde på könet, det har ingen betydelse ändå”. Som om att det är anledningen till att ta reda på om det är en pojke eller flicka… Eller så vill föräldrarna inte ha massa rosa och ”flickigt” för att det är en flicka eller bara massa blått och ”pojkigt” för att det är en pojke. ”Du har ju en av varje så nu behöver du ju inga fler barn” eller ”Då spelar det ju ingen roll vad det blir, du har ju redan en av varje..”. Haha, ja jo, som om att det hade spelat någon roll ändå? Om jag bara hade haft pojkar sen innan skulle jag ändå inte ha brytt mig om jag fick en tredje pojke. Det hade ju varit mer praktiskt att ha ett kön på alla, då hade allt blivit så mycket enklare, eller? Alla skulle kunna ärva alla kläder och man hade bara behövt förklara på ett sätt hur man kan stå och kissa. Haha, alltså nej.

Det verkar som att det är väldigt trendigt att inte vilja veta vem den lilla personen inne i magen är just på grund av det där att man inte ska påverka sitt barn från att de är bebisar. För då påverkar man dem ju resten av livet. Och tänk om min pojke är född i fel kropp eller min flicka egentligen vill ha en penis. Men det tror inte jag har någonting alls att göra med deras personlighet. I sådana fall är min lilla flicka alldeles vilsen nu, eftersom hon blivit klädd i både storebrors blåa pojkkläder OCH sina små söta blommiga klänningar. Måste dock tillägga att klänningar för små bebisar är bara kompliserar. Först när de bara ligger still är de väldigt osmidiga att få på. När bebisen börjar rulla, hasa sig framåt eller bakåt och krypa så är de bara i vägen, när det börjar gå, springa, klättra och hoppa är de faktiskt också väldigt opraktiska. Så söta ändå, och Olivia har dagar då hon mer än gärna snurrar runt i sina klänningar till musik. Colin däremot har aldrig haft det intresset, förutom en kort period när O var bebis. Nu är det bilar och sånt som gäller.

Jag har inte försökt att påverka mina barn. Det har blivit så. Jag själv lekte mest med pojkar när jag var liten, hade mest ”pojkiga” kläder. Ändå älskade jag barbie och när jag blev äldre började jag älska klänningar. Minns inte ens vad jag hade på mig som bebis 😉

Anledningen till att jag ville veta vem som låg inne i magen, och ville veta det alla gånger, var för att då kan jag lära känna min bebis lite bättre. Då får jag en bild av hur han eller hon ser ut. Oavsett om man vill eller inte så är pojkar och flickor olika, biologiskt. Man kan inte förbereda sig på något sätt ändå, för de är olika och har egna behov när de kommer ut, olika personligheter. Om det är pojke eller flicka har aldrig spelat någon roll. Men för mig handlar det om att veta så mycket som möjligt om den lilla personen som jag är i konstant kontakt med. När jag pratar med en person så vet jag ju om det är en pojke, flicka, man eller kvinna. Varför skulle jag inte vilja veta vad mitt eget barn är? All respekt och accept till de som klarar av att inte ta reda på det, de som vill ha en överraskning när bebisen väl kommer ut. Själv hade jag nog undrat ihjäl mig :p

En flicka till. Tur att jag fick en pojke först. Haha, nej det spelar ingen roll. Jag älskar dem alla lika mycket <3

0 Gilla det här

You might also like