Loading...

Sund tacopaj med extra protein

Googlade efter recept på ”Nyttig Tacopaj” och hittade ett HÄR. Gjorde om det lite och här är mitt recept:

Pajskalet:
1,5 dl rågmjöl
1 dl glutenfri mjölmix/vetemjöl
½ dl havregryn
1-2 msk PPP (Personlized Proteine Powder från Herbalife)
2 krm salt
½ dl olivolja
ca 150 g lättkvarg/kesam
ca 2 msk vatten

Fyllningen:
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda (kan ersättas med hemmagjord)
250 g lättkvarg/kesam
tacosås (jag använde tomatpuré+kryddor) efter smak
2 tomater
½ röd paprika
½ rödlök
2 dl riven ost (mozarella eller mager)

IMG_20140421_182837

Gör såhär:

Börja med pajdegen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt därefter olivoljan och kvargen. Häll i vatten efter behov under tiden som du knådar ihop degen. När den går att forma till en fast boll, utan att vara för kladdig eller smula, så är den färdig. Låt den stå i kylskåpet 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. När degen vilat i kylen, trycker du ut den i en pajform. Grädda skalet 10 minuter.
Stek köttfärsen med tacokryddor. Häll i den i pajskalet.
Blanda kvarg/kesam med tacosås/tomatpuré+kryddor+ev. lite olivolja. Bred över köttfärsen.
Skär/hacka tomat, paprika och lök och fördela jämnt över kvargen/kesamblandningen. Strö över ost.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Servera med sallad, majs, extra kvarg/crème fraiche 🙂

Smaklig måltid!

0 Gilla det här

You might also like