Loading...

Stress – bland unga och gamla

Som muskel-/massageterapeut på en Klinik är det en ganska stor skillnad på vilka människor man möter, jämfört med att jobba på t.ex en salong eller ett spa. Till en klinik kommer människor för att de har smärta, problem med muskler och behöver avslappning för hälsans skull. Till en salong eller spa kommer människor som vill unna sig lite lyx. Fast behandlingen har i stort sett samma effekt.

Sättet de här människorna pratar är också ganska olika. När jag jobbar på kliniken känner jag att det jag säger har en större betydelse, folk tar det mer på allvar, jag hjälper dem att gå vidare. Det är det jag trivs bäst med.

Människor öppnar upp sig för att de vill ha hjälp med att finna orsaken till sin smärta. Ofta beror det på livsstilen. Ofta på stress.

Jag har lagt märke till att otroligt många av mina patienter som har barn är stressade. Inte bara för sin egen skull, men för barnens skull. Barn från en ålder av 10 år, kanske till och med yngre, lider idag av stress och ångest. De allra flesta verkar har någon form av problem. Det ställs höga krav och de ska prestera på topp, alltid. Skoldagarna är långa och stillasittande. Efteråt är det aktiviteter och läxor. Det leder till lite återhämtning för kroppen och hjärnan. Ungdomar lider av stress och ångest. Det är fel.

Är folk medvetna om hur stress fungerar, varför det är dåligt i det långa loppet? Vad som behövs för att man inte ska bli sjuk utav det?

Vi lever i ett hektiskt samhälle, där allt ska vara effektivt och ske som på räls. Kom ihåg att ingen annan förutom du själv vet hur du mår och hur du har det. Prata med dina barn om hur de mår. Så viktigt! De ska leva länge. Men ingen kan leva friskt med massa stress i bagaget.

0 Gilla det här

You might also like