Loading...

Stopp i avlopp

Nu har vi varit hemma från Thailand i en vecka, och vardagen är ikapp oss igen. Home sweet home! Men så var det inte första timmarna, kan jag säga. När vi kom hem och öppnade dörren till lägenheten möttes vi nämligen av en stank, något som luktade surt och sved i näsan. Vi hade varit noga med att tömma sopor och kylskåp, så det var ingen mat som ruttnat. Värst var det i hallen, och vi märkte snabbt att det var ännu värre i tvättrummet. Efter att ha öppnat ventilen och stängt igen luckan på tvättmaskinen så försvann stanken ganska omgående. Det måste ha varit något som lagt sig i filtret eller i röret. Efter att ha kört maskinen tom, på 90 grader så kunde vi fortsätta som vanligt. igen. Lukten försvann.

Är så äckligt när det blir stopp i avlopp eller liknande. Men när man använder det dagligen så är det kanske inte så märkligt. Det märks ju inte av i vanliga fall vad som sitter i avloppen, eftersom att de sköljs igenom regelbundet, men när man låter dem vara ett tag så kan det alltså börja lukta väldigt illa.

Om man inte är något fan av att rensa avlopp själv så finns det faktisk människor som jobbar med det och gör det för en. Inte bara för att det kan vara aningen motbjudande att rensa bort gammalt hår och smuts, men för att det faktiskt kan behövas professionell hjälp att komma åt på djupet. Vill man bli av med besväret en gång för alla bör det göras ordentligt. Ett sådant företag, som jobbar med rör och rens av avlopp, är Rörassistansen, som håller till i Stockholm och har jouröppet. Då spelar det ju ingen roll vilken tid på dygnet det är, får man översvämning eller drabbas av en lukt så är det bara att ringa 😉 De hjälper även till med installation av värmeanläggningar, vid vattenläckage och annat man som husägare eller företag kan behöva hjälp med.

0 Gilla det här

You might also like