Loading...

Stick ut istället för att passa in

Jag följer en blogg som heter ”Write to Done”. Där publiceras olika tips för författare och bloggare från andra mer eller mindre kända författare och bloggare. Det kan vara inlägg om hur man ska få tillbaka motivationen, nå en viss marknad och så vidare. Tips som man kan ha god användning för oavsett om man är preffessionell eller bara hobbyskriver.

Så sent som idag fick jag på mailen deras senste inlägg, det handlar om tankar från en man som heter Seth Godin. Läs inlägget här. Det är en intervju som kommer i flera delar, och den första kom alltså idag. Det är viktigt att läsa om andras framgångar, försöka härma fast på sitt eget sätt. Han säger till exempel att man ska våga sticka ut istället för att passa in, ger exempel på att de bästa elitidrottarna inte kom dit de är idag genom att vara lika bra som alla andra. Det är ju sant, ingen löpare håller tillbaka och springer långsammare än sitt bästa för att de andra blir avundsjuka. Om vi inte satsar och tänker ”outside the box” kommer vi aldrig uppnå våra drömmar eller mål.

Tänk om Steve Jobs och de andra grundarna hade nöjt sig med att göra som de andra inom branschen, istället för att komma så långt de kom i lanseringen av Apple. Finns hur många exempel som helst, men jag tror ni förstår. Huvudsaken är att de tänkte längre, större och lyckades. Säkert efter flertalen misslyckanden, men de gav aldrig upp.

Ser fram emot att läsa mer om vad Seth Godin har att säga och tycka till om.

 

 

You are capable of making a difference, of being bold, and of changing more than you are willing to admit. You are capable of making art.
– Seth Godin, The Icarus Deception

0 Gilla det här

You might also like