Loading...

Stavanger

I november har jag bott i Norge i hela 5 år. Tiden har gått otroligt snabbt, för att inte tala om hur den flyger iväg när man har barn. Många frågar mig om jag tänkt stanna kvar eller om jag ska flytta hem till Sverige igen? I ärlighetens namn så vet jag inte det. Jag orkar inte tänka på det. Jag har hemlängtan och saknar min familj och mina vänner. Samtidigt har jag byggt upp mitt liv här, med företag och barn. Det är inte bara bara att flytta på sig då.

Norge är ett väldigt vackert land. Eftersom min mamma är norsk och jag umgicks mycket med mina norska kusiner när jag var liten så har jag lätt för att förstå språket. Det låter så glatt. Däremot så har jag ibland svårt för att förstå vissa dialekter. Precis som i Svenskan så finns det många variationer.

Nere i södra delen av Norge finns en stad där de pratar ”rart”, alltså konstigt, enligt min sambo. Kan tänka mig att det blir ungefär som när vi  stockholmare hör skånska. Staden heter Stavanger och är en av landets universitetsstäder. Det är den tredje mest befolkade tätorten. Naturen där nere ska vara helt fantastisk, med berg och fjäll. Det är även den norska oljehuvudstaden, vilket säger en hel del då Norge är känt för sin olja.

Jag vill gärna besöka fler städer här i Norge, Stavanger är ett utav dem. Kanske kan bli en fin roadtrip att börja i Stavanger och köra uppåt när barnen blir så pass stora. Skulle vara häftigt att se fjälldepån som är formad som en predikstol och heter ”Preikestolen”. Alla städer har sin charm. Vilken stad vill du gärna besöka?

0 Gilla det här

You might also like