Loading...

Städhjälp

När man har småbarn, kanske speciellt när man har fler än 1 barn, så går stor del av dygnet ut på att plocka undan och hålla rent. När de blir äldre blir det (kanske, förhoppningsvis) enklare att få hjälp utav dem. Men än så länge är mina 2 så pass små att de inte är så duktiga på att städa efter sig. Det gör liksom inte så stor skillnad före och efter att en snart 3 årig pojke drar trasan över bordet eller sopar bort smulor under stolen. Han försöker åtminstone när vi ber honom om det, så det är ett steg på rätt väg ��

Hur som helst, så går det åt mycket tid varje dag åt att hålla rent. Det känns extra viktigt när lillan ska krypa runt på golvet och när de är så nyfikna på allting. Dessutom blir det ju något söl efter varje måltid, hon vill ju helst äta själv. Det måste ju även vara en trygg miljö så att lillasyster inte får tag på smådelar från storebrors leksaker eller får mat i smyg av brorsan när han äter ”storbarns”-mat.

Har många gånger tänkt på att man borde ta en ordentlig storstädning, men det passar så sällan. Om man gjorde det så måste man ju självklart ändå hålla ordning med jämna mellanrum. Det skulle vara inkluderat att få städhjälp när man har småbarn :p Då är det ju extra viktigt och extra svårt att ha det städat! Fast jag är den typen av person som ser mer och mer smuts när jag väl börjar att städa, så det krävs en hel del tid om jag väl sätter igång. De som jobbar med det har antagligen mer struktur och vet vad de ska göra, var de ska använda vilka medel och är mer effektiva.

Man kan undra hur de gjorde förr i tiden när det var naturligt att göra alla hushållssysslor på egen hand. Samtidigt var det väl vanligare att man var hemma med barnen istället för att arbeta i tillägg. Plus att det inte var så himla många olika leksaker!

Jag tycker att det är bra att det finns hjälp att få om man vill, ett av de företagen som erbjuder bland annat städhjälp är DS Facility Management. Hos dem kan man även hyra växter, kaffe- och vattenmaskin, beställa frukt och catering till kontoret med mera.

0 Gilla det här

You might also like