Loading...

Spirulina

För några dagar sen gick jag förbi hälsokostbutiken här i närheten, jag var ute efter något som innehöll järn. Var tvungen att hitta något snabbt eftersom att jag gått alltför länge med trötthet, illamående och huvudvärk. Troligtvis järnbrist på grund av rikliga blödningar och tidigare aborter. Sedan har jag även problem med magen men de har inte hittat något fel tidigare. Antagligen är det även någon obalans med min hormoner, det ligger i släkten, och jag kan ha kraftiga humörsvängningar titt som tätt.

Hur som helst så frågade jag kvinnan i butiken efter något som innehåller järn. ”Något med rent järn eller något kombinerat?”, frågade hon då. Lika bra att ta något kombinerat då, tänkte jag. Då förde hon mig mot Spirulinan. Finns som kapslar och pulver, just där, och hon rekomenderade då pulvret. Eftersom jag även är en person som lätt köper ännu mer, är möjligtvis en försäljares bäste kund (!?), så köpte jag även en shaker. Var nödvändigt ändå eftersom man ska blanda ut pulvret med en vätska. Äppeljuice sa hon, så köpte det också (från en annan affär dock). Det smakar förj*vligt i början, men nu har jag börjat vänja mig. Tar än så länge lite mer än en tesked av två, för att vänja kroppen, som det står på burken. Känner väl ingen extrem skillnad, men bara druckit det i 3 dagar.

När jag pluggade till Spaterapeut så använde vi spirulina, som är en alg för övrigt, som ansikt- och kroppsmask. Jag visste att det var näringsrikt och innehåller massor av protein, men det är sådant man måste bli påmind om ibland. För vissa saker som man vet kan ligga djupt i bakhuvudet, så även det självklara glms bort om man inte upprepar det regelbundet 😉

 

Fakta om Spirulina:

Spirulina är en blågrön alg som kallas ”mirakelalgen”. Algen tillhör cyanobakterierna och innehåller antibiotiska, bakteriehämmande ämnen som stärker kroppens immunförsvar samt krom som gör insulinet effektivare.

Näringsinnehåll:

Spirulinaalgen består av 60-70 procent proteiner. Den är även rik på olika mineraler, särskilt järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium och zink. Spirulinan innehåller dessutom olika B-vitaminer, inklusive vitamin B12, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin. Mängden av vitamin B12 anses vara hög, vilket har en stor betydelse för vegetarianer som kan ligga i riskzonen för brist på detta ämne.”

(Fakta taget från hemsidan: www.goforlife.se/produkter/spirulina )

Måste vara bra på något vis, naturligt om inte annat! Kan behövas när man stoppar i sig så mycket annat! Det ska drickas på fastande mage, så det är min start på dagen. Man blir inte mer hungrig i alla fall, så renande kan jag hålla med om att det är 😉

 

0 Gilla det här

You might also like