Loading...

Sockersöt peeling – för känslig hud

Såhär under vintertid så blir huden lätt fnasig och torr, då kan det vara både bra, skönt och kännas fräscht att peela sig emellanåt. Beroende på vilken hudtyp du har (torr/känslig, fet eller blandhy, eller ”normal”) så passar olika grovhet på peelingen bäst.

När man går på spa, eller på behandling någon annan stans, så anpassar oftast terapeuten skrubb-metod efter just hudtypen, så är man osäker kan man alltid fråga.
En av de mest effektiva och mest rivande peelingsorterna är saltskrubben. En av de absolut grövsta är den ”Turkiska skrubben”, den tar rejält. Sedan finns det spa:n som använder en annan typ av salt som också tar ordentligt.
En peelande kroppsinpackning eller ansiktsmask är lermasken, exempelvis ”Moor Mud” från Kersin Florian. Den sitter bara på kroppen, men tack vare mineralerna som finns i den ungerska leran så både peelas och återfuktas huden.
Numera finns även kemiska peelingar som består av enzymer som reagerar med ämnen på huden.

Om du vill testa hemma, fast billigare, så kan du testa att:

  • Blanda vanligt salt med lite olivolja. Peela/skrubba hela kroppen med handflatorna, snabba cirkulerande rörelser. För bästa effekt bör du göra det innan du blöter ner kroppen, skölj av efteråt. Då blir det som på spa. – Saltskrubben rekomenderas inte för dem med känslig hud!
  • En något mildare variant är om man istället använder vanligt strösocker. Blanda med olja eller tvål. Strösocker smälter i hett vatten och blir kladdigt, men om du peelar först så märks det inte av.
  • Sockret funkar i ansiktet också, med lätt hand! Annars kan man alltid använda havregryn för ansiktsskrubb.
  • Ett par skrubbhandskar är en bra investering, håller länge och kan användas med den vanliga tvåln. Liksom här finns de i olika grovhet.

Tänk på att ansiktet och deccolltaget (över brösten upp emot axlar och hals) är extra känsliga områden. Det kan lätt bli rött där om man tar i för hårt. Peela kan man göra alltifrån 1 dag i veckan uppemot 3 ggr för bästa resultat.

Fördelarna med peeling är att man får bort döda hudceller, cirkulationen ökar och ger en friskare hud och lyster.
Det är en perfekt grund för solbrännan och gör att den sitter i längre.
Huden blir mjuk och len, nästan som på en nyfödd bebis, och vem älskar inte babylen hud!?
Om man dessutom är noga med att smörja in sig med lotionså kommer huden alltid se ren ut! När man peelar rengörs även porer på djupet och de motverkas snabbare.

Så sätt igång att skrubba kroppen 🙂

0 Gilla det här

You might also like