Loading...

Smärtfri med träning?

I veckan hade jag en kund på massage, hennes andra besök till mig med en veckas uppehåll, och hon sa att hon blivit helt bra efter gången innan i både axlar, rygg och nacke. Ändå vill hon komma tillbaka med ganska täta mellanrum, och det tror jag beror på att hon märkte av den goda effekten och vill bibehålla en smärtfri kropp. Redan första gången fick jag reda på att hon tränar regelbundet med PT, en tjej som läste via AFPT samtidigt som mig, 3 gånger i veckan och jag tror att det är A och O för att hålla sig smärtfri. En god balans mellan träning och att gå på behandling ger långvarig effekt!

Hon är 50+ år och började faktiskt inte att träna förrän för ungefär 4-5 år sedan, och det berodde främst på att hon åt mediciner mot högt blodtryck och för att hon behövde gå ner i vikt. Idag äter hon inga mediciner och känner sig mycket bättre och lättare i kroppen. En helt fantastisk historia, som bevisar att allt går bara man vill!

Min största önskan är att kunna hjälpa så många som möjligt att hjälpa sig själva, att så många som möjligt ska inse hur viktigt det är att träna och motionera regelbundet för att hålla sig frisk och rask. Det gör enormt stor skillnad att man använder kroppen aktivt jämfört med om man bara sitter still.

Något jag själv märker av under min graviditet den här gången är att jag inte har tränat lika hårt, lika tungt och lika mycket som jag hade gjort innan jag blev gravid med Colin. Det märker jag i form av att min bäckenlossning startade tidigare och ger större konsekvenser, i form av strålning i rygg och ner i benen. Jag har mindre energi (antagligen en kombination mellan att ha en 1½ åring och vara gravid, och få minimalt med sömn mot vad jag hade sist). Jag är inte lika stark helt enkel som jag var innan första barnet. Det jag längtar efter är att ha en smärtfri kropp som orkar det jag vill att den ska göra! Det är mitt huvudmål när jag är färdig med att vara gravid och den mest krävande småbarnstiden 🙂

IMG_20140104_131545
Innan jag blev gravid första gången var gymmet mitt andra hem 🙂

IMG_20131011_132321
Kroppen var i en helt annan form…

IMG_20140920_160716
Och jag sprang ofta, mycket och länge! Oslo Halvmarathon samma dag jag fick reda på att jag var gravid 🙂

0 Gilla det här

You might also like