Loading...

Smartare än smartphone?

Nu har det gått nästa 2 veckor sen min Samsung Galaxy S4 drunknade. Sen dess har jag klarat mig med min gamla Sony Ericsson Xperia mini, med utskjutbart tangentbord. Ja, den är från den tiden då Sony fortfarande hette Ericsson. Den har inte alls samma funktioner som dagens smartphones, men den funkar att smsa med och ringa (för det mesta). Det enda jobbiga är att högtalaren inte funkar varje gång man pratar i telefonen, då får man starta om den. Saknar jag att sitta med näsan ner i skärmen? Saknar jag instagram, snapchat och att alltid vara tillgänglig på facebook? Nej. Faktiskt inte. Så därför känner jag ingen stress inför att hitta en ny telefon just nu.

 

Det finns trots allt viktigare saker här i livet. Kanske har det blivit mer uppenbart under de senaste veckorna. Av en och annan anledning har jag lärt mig att livet inte går att planera till punkt och pricka. Ibland händer det sådant som får en att tänka om. En liten detalj, ett val man gjort, kan ge hela livet en helomvändning! Fastän man tror att man äntligen funderat ut och kommit fram till vad man vill och ska göra, så kan det bli helt annorlunda. Det viktigaste är att följa sitt hjärta, vad som är rätt för en själv.

Så min mobil då? Helst ska den kunna ta hyfsade bilder, kunna ha de apparna jag behöver, kanske vara vattentät om olyckan är framme igen. Men som sagt, jag känner inte att jag saknar att vara helt beroende av telefonen. Har till och med letat fram min digitalkamera, den ska med till Nice. Ska leka riktig turist, inte en modern som tar bilder med telefonen 🙂 Och ska helt ärligt erkänna: Det känns fantastiskt att vara smartare än sin mobil! 😉

0 Gilla det här

You might also like