Loading...

Skärmar och barn

Ä N T L I G E N! Nu har jag suttit med mitt examensarbete sedan i måndags, det skulle lämnas in idag kl 15. Jag lämnade in det ca kl 12, då hade jag suttit hela morgonen och hela kvällen igår. Markus har jobbat dagtid så då har jag ju tagit hand om våran lille prins 🙂 Är svårt att få mycket gjort när han är i farten, han ska vara med på ALLT! Speciellt intressant tycker han att det med sådant med knappar. T.ex. mobiler, datorer, fjärrkontroller.. Helt plötsligt startar han tv:n eller tänder en lampa. Och så är han så nyfiken och envis! Han ska ta på allt, testa allt och vill göra allt själv. Men så blir han också väldigt frustrerad om han inte får som han vill.. Härlig ålder! 😉

En av mina största fasor är att han ska bli besatt av tekniska prylar. När man själv är medveten om det men ändå lätt hamnar i samma onda cirkel gång på gång, då är det ibland svårt att se om det man gör har dålig inverkan för sina barn. Jag märker tydligt att Colin gör som vi gör, inte som vi säger. Vart annars skulle han fått sin envishet och sitt temperament ifrån?! Jag gör mitt allra bästa med att lägga undan mobil och dator när jag är med honom. Men jag måste erkänna att jag ibland fastnar med blicken i skärmen några sekunder för länge. Lägger jag undan mobilen på ett bord längre bort så kan jag lätt glömma bort den i flera timmar. Det värsta jag vet är när folk sitter fast med ögonen neråt/framåt mot en skärm i längre perioder.

Nu har det blivit mycket sittande framför laptopen, och bara de här 3 dagarna har gett mig dåligt samvete. Ska bli gott att bli färdig med resten av examen och kunna slappna av i huvudet igen!

DSC_0980

Jag hoppas kunna lära mitt barn att det finns saker som är viktigare och ger mer än att leva livet genom skärmar. Har läst flera artiklar om att barn sitter still mer nu än innan, och all inaktivitet leder såklart till folksjukdomar. Jag vill inte ha på mitt samvete att jag orsakat något sådant i mina barns liv.

Än så länge är Colin i alla fall mest intresserad i att kasta bollar (och andra saker) och gräva jord ur rabatten, så det bådar gott! 😀

0 Gilla det här

You might also like