Loading...

Shoppa ekonomiskt

Det är mycket man ska tänka på när man väntar barn. Oändligt många saker som ska handlas in, sånt man inte har sen innan. Det är ganska dyrt med allt man behöver, speciellt om man vill ha det bästa. Det är en stor omställning att gå från att bara behöva tänka på sig själv och sina egna behov till att köpa in diverse ting åt någon annan. Men kan lova er att jag älskar varje sekund utav det. Jag är en sån person som älskar att känna mig behövd, älskar när jag kan finnas till för andra och ger hellre än får. Och vem kommer att behöva mig mer än min egna lilla bebis?! Eftersom att jag är van att leva på en mindre budget så har inte jag några problem med att spara pengar genom att hålla utkik efter kampanjer och bra erbjudanden. Finns få känslor som kan jämföras med när man gör ett riktigt fynd och får en vara till ett lägra pris 😉 I lördags köpte vi bland annat 2 Malm-byråer/kommoder från Ikea med 30% rabatt. På torsdagen var det ett medlemserbjudande på Babyshop så jag fick en vagn-bag 20% billigare. Genom att skriva upp sig som medlem eller på nyhetsbrev så kan man faktiskt spara en hel del pengar.

Har även tagit steget att sätta upp en matbudget för mig och Markus. Läst att det är normalt att lägga ca 5000 kr på mat under en månad här i Norge. Det vill säga runt 1200 kr/vecka. Idag handlade vi middag för 3 dagar och hamnade på ca 400 kr, vilket jag är väldigt stolt över. Det är svårt att gå från en vana till en annan, så att ändra med små steg i taget är min bästa lösning. M är dessutom en stor köttälskare, därför blir det kanske lite högre matbudget. Senare blir det att laga barnvänlig mat 🙂

IMG_20150224_123023

Var hos barnmorskan/jordmor idag för kontroll. Allt såg bra ut, magen växer enligt kurvan, järnvärdet var fint och både min och bejbins puls är som de ska. Men fick besked om att om att jag bör gå ner i arbetstjänst, på grund av stress och för att det är fysiskt ansträngande. Efter det tog jag en 40 minuters lång promenad ner till centrum för att luncha med en väninna. Därefter blev det lite shopping av baby-kläder. Är svag för kläder med text, så blir nog fler sånt framöver!

IMG_20150224_171513

IMG_20150224_171425

IMG_20150224_171249

Kärleksbarn <3 

0 Gilla det här

You might also like