Loading...

Senaste mobilen

Det går så otroligt snabbt med allt nu för tiden, bland annat på mobil-marknaden! Jag hade en period då jag bytte mobil betydligt oftare än jag gör nu, då för att de gick sönder eller fick någon annan skada. Jag har aldrig tillhört den skaran som bara måste ha det senaste. Har aldrig varit särskilt intresserad av tekniska prylar, det viktigaste är att de fyller sin funktion, att de fungerar utan problem. Min allra första, och faktiskt min enda, laptop som jag någonsin köpt och ägt skaffade jag i 2012-2013. Minns inte riktigt, men tror det var först när jag kom hit till Norge som jag behövde en. Den fyller mina behov, än så länge.

Så i förra veckan fick jag en ny mobil. Eller snarare, Markus köpte den nya Sony Xperia z5 för att han ville ha en större mobil (och han tycker om att byta lite oftare, vara mer uppdaterad), så jag fick hans gamla Xperia z3 compact. Varför? Jo, för att min gamla mobil hade strulat den senaste tiden, kopierat alla bilder automatiskt , visade att jag hade olästa meddelanden som jag inte hade och hängde sig konstant. Markus mobil var helt felfri, så vi såg ingen anledning till att vi båda skulle köpa en ny. Och som jag nämnde tycker M att det är roligare att skaffa ny mobil än vad jag gör 😉 Det är alltså inte lika viktigt för mig att ha det allra senaste, men mobilen måste ju såklart fungera. Det är väl det som är problemet, när en sak blivit gammal så blir den sämre. Då är det dags att skaffa nytt. M köpte ett fodral till min ”nya” mobil, en sådan med fönster på framsidan så att man kan svara utan att behöva öppna hela luckan. Praktisk.

Det kommer nya prylar hela tiden, så det kan vara svårt att hänga med i svängarna. Värst är det säkert för de äldre som inte växte upp med teknologin på samma nivå. De som inte ens hade tv, nu ska de plötsligt lära sig hur en mobil utan knappar fungerar. Undrar hur det kommer utvecklats när våran generation är gammal? Kommer vi att hänga med eller hamnar vi också efter när våra barnbarn kommer på det nya sättet att kommunicera? 😉

0 Gilla det här

You might also like