Loading...

Sann periodare

Vad betyder det egentligen? Jag menar såklart inte att jag är alkoholist under perioder, som man får fram flest sammanhang utav om man googlar ordet ”periodare”. Tyvärr hamnar människor i den sitsen ibland, och jag kan självklart förstår när jag tänker tillbaka på tiden då helgerna bara handlade om fest, fest, fest. MEN så är inte fallet för mig idag!

Jag är en periodare när det handlar om träning, mat och passion.

  • En period är det jogging som gäller oavsett väder, en annan står jag hellre inomhus på en crosstrainer. En period vill jag köra aktiv styrketräning, sådär så att svettet rinner, man känner hur blodet pumpar och man vet att det kommer ge riktig träningsvärk om någon dag. Ibland vill man köra lite lugn styrka, så att det känns jobbigt men man vilar ganska mycket mellan seten. Just den här veckan är det iskallt ute, därför blir det kortare joggingpass på ca 30 min och sedan styrka/stretch aktivt.
  • När det handlar om mat så har jag kommit in i en period då jag inte alls är sugen på det jag brukar vara sugen på (d.v.s framförallt sötsaker som choklad och godis), har inte varit det sen innan jul. Nu är det lök jag längtar efter och sallad!
  • Passionen går upp och ner i dalar, ena stunden vet jag exakt vad jag ska skriva om för att i nästa minut inte ha en aning. Jag har i alla fall bestämt mig för att satsa och har en idé (eller tre) om vad jag ska skriva om. Spännande! Det får ta den tid det tar.

Hur kommer det sig då att man tycker om olika saker i olika perioder?
Antagligen för att inte bli alltför uttråkade men också för att kroppen har behov. Jag lyssnar mycket på min kropp, om jag mår illa vid tanken på något så får jag ersätta det med något som gör så att jag mår bra.
Det är viktigt att kunna förstå sina egna behov, på så sätt blir får man det man behöver.

Vad behöver Din kropp göra eller få i sig idag?

0 Gilla det här

You might also like