Loading...

Säg ja

Många människor är nog som jag, vi vill tillfredsställa så många som möjligt på så kort tid som möjligt. Allra helst vill vi hinna med både att kliva upp, äta en harmonisk frukost med våra barn, skicka iväg dem fridfullt till förskola/skola, komma i god tid till jobb, hinna med alla arbetsuppgifter, komma hem och laga god mat åt familjen, ha energi till umgänge och den där viktiga träningen 3-4 gånger i veckan…o.s.v… Plus att vi ska hålla oss uppdaterade på vänners liv, på sociala media, nyheter, läsa böcker OCH sova i 8 timmar per natt. Hur gör man allt det där?!

Jag har inget svar. Men jag har kommit fram till att man omöjligt kan hinna med allt det där. Man får helt enkelt välja. Prioritera. För om man säger ”Ja, allt det där hinner jag på 16 timmar” (varav arbetstiden är ca 7-8 timmar? och lämnar 8 timmar..) då måste allt gå perfekt enligt planen. Kanske det fungerar om man är singel och inte har barn, jag minns inte..

Hur som helst så är det viktigt att komma ihåg detta: Det är DITT liv. Ingen bryr sig om ifall du följer dem på instagram (de borde inte göra det åtminstone), om du inte hänger med i alla nyheter, om maten består av en fryst fiskgratäng emellanåt (mina barn älskar den, så vi har inget annat val :p ). Det viktiga är att du tar hand om dig själv. Det du vill göra med ditt liv. Att du får den sömnen du behöver. Det är okej att vara tom för energi, okej att säga nej till att hitta på saker, okej att dra sig undan ibland 🙂

0 Gilla det här

You might also like