Loading...

Säg aldrig aldrig

Av någon anledning verkar de flesta av oss tycka att det är så mycket enklare att tänka negativa istället för positiva tankar. Men vad har vi för nytta och glädje av det? För ju mer vi tror att vi ”aldrig kommer att klara av” något dessto större risk är det att tanken slår in. Detsamma gäller när vi tänker ”jag kan” och ”jag ska lyckas”. I grund och botten handlar det om våran egen rädsla för att misslyckas. Vi tror att ett misslyckande blir lättare att hantera om vi är beredda på att misslyckas från första början.

Jag tror knappast att Bill Gates, och de andra medgrundarna, tänkte att de aldrig skulle kunna uppfinna något så användbart som microsoft. Kanske trodde de inte heller att de skulle lyckas så stort som de gjorde, men de trodde i alla fall på sig själva när de testade sig fram.
Inte heller tror jag att världsmästaren i sprint tänkt ”Jag kommer aldrig vinna!” utan snarare ”Nu jäklar, nu tar jag hem det här loppet!”

Vilka är det egentligen som sätter begränsningarna? Svaret fick vi för länge sen, redan i lågstadiet: Endast din egen fantasi sätter gränser!

Våga drömma, våga lyckas!

 

0 Gilla det här

You might also like