Loading...

Rosé och alkohol

Jag har en stor respekt för alkohol, jag vet att det kan slå slint när man väl börjat dricka och att människor blir beroende utav det. Jag känner själv personer som har svårt att hantera alkoholen, vars familjer blivit lidande. Ändå kan de inte ta sig ur den ”onda cirkeln”. Det kan hända vem som helst, så därför tycker jag alltid att man ska ta det varligt! ”Dricka med måtta”. Jag har lärt mig med tiden att jag tål en del sorters alkohol sämre, och har lärt mig vart min gräns går. Man mår så mycket bättre dagen efter dessutom, om man håller en nivå så att man fortfarande vet vad man gör. Dricka ska man göra för att det är gott, trevligt och bara om man vill!

Låt aldrig grupptrycket påverka dig och drick aldrig mer än att du har full kontroll på dig själv och koll på din omgivning!

 

Hur som helst, så prenemurerar jag på nyhetsbrev från Vinguiden, vilket är lite roligt. Då får man veta vad som är nytt och kan verkligen testa på nytt. Då, tror jag, risken är mindre att man fastnar för en sorts dricka som man dricker ”bara för att bli full”. Förstår ni hur jag menar? Idag kom en nyhet, ett nytt Rosé-vin från Pierre & Paul, i en superläcker flaska. Rosé är det jag dricker allra helst under sommaren! Av rödvin blir man tung i huvudet och av vitt vin blir det antingen för syrligt eller sött. Rosé är min favorit, inte bara för färgens skull 😉 Man kan ju dessutom späda ut det med sprite eller annan ”neutral läsk” och göra vackra sommardrinkar. Kanske är det färgens förtjänst lite ändå, för rosa är ju blommigt och hör till sommar och värme! Längtar tills jag kan sitta ute på en uteservering med goda vänner och dricka ett kallt glas rosé! <3

Jag förespråkar absolut INTE att man ska dricka alkohol, jag tycker att det är jättebra att avstå!

Men att ta ett glas för trevlighetens, stämningen eller vilken annan anledning man har tycker jag är helt rätt, om man känner att man vill och klarar av det och sålänge varken du eller någon annan tar skada! Använd ditt sunda förnuft och gör som du själv vill med ditt eget liv! Det är dessutom lätt att få i sig många kalorier om man inte slutar i tid 😉 (Jobbigt att bli av med dem dagen efter!)

0 Gilla det här

You might also like