Loading...

Rosa Buss till Sol & Värme

Inatt var en lång natt. Dels sov jag oroligt p.g.a att en ”taksmann” skulle komma idag vilket innebar att vi började städa och packa igår för att komma i ordning inför visning och flytt. Dels sov Colin oroligt och sparkade och slogs i sömnen. Plus att Markus har börjat på ett tidigt schema så han började 3:40 i morse, alltså ringde hans alarm klockan 3. Då vaknade både jag och Colin till och när man somnar och vaknar igen så känns det ganska tungt i huvudet, i alla fall för mig. Var så trött och hade sån huvudvärk när vi klev upp, men lite blöjbyte och kaffe på det och morgonen var räddad.

Markus jobbar som busschaufför för ett av flygbuss-företagen här i byn. Ett tag jobbade han även för ett företag som hyr ut buss och chaufför, bland annat till Coop i Storlien som får kunder från Trondheim på så vis, som heter Thorleifs. Han som startade Thorleifs Bussresor gick bort för inte så länge sen, men han lever kvar i det företaget som nu drivs av hans son.

När jag studerade Turism & Hälsa på Scandinavian College of Travel & Tourism så fanns det även en utbildning där som utbildade till bl.a. reseledare. I min utbildning ingick ett ämne som certifierade oss till att bli lokalguider. Det verkar vara ett spännande jobb att få arbeta som reseledare eller guide, men det är väldigt mycket resande så det passar nog inte när man vill vara nära familjen (om man inte jobbar lokalt då förstås). Det verkar ändå spännande och roligt att få se och uppleva olika delar av världen, det blir ju något annat att ”leva med” än att bara åka som turist på en resa.

Jag tror nog att jag kommer att hålla mig till mitt karriärval inom träning och hälsa i vilket fall som helst, så om jag ska se världen vill jag göra det som just turist, tillsammans med min lilla familj. Ett bussällskap som erbjuder resor till olika delar av världen är ”Rosa Bussarna”. De arrangerar alltifrån vandring- och cykelresor till solsemestrar och safari, resor till Ullared och för de på en ålder över 50 år. På deras hemsida  kan man hitta tips om resmål och se bilder som frestar till att beställa en resa redan nu! Jag skulle väldigt gärna se både vildmark och regnskog, men just nu ropar min hjärna efter att få vila, komma bort från stress och press, min kropp längtar efter sol och värme och lata dagar med paraplydrinkar  och dopp i havet!

Costa Rica – Central America (bild från Rosa Bussarnas hemsida)

0 Gilla det här

You might also like