Loading...

Resan till Trondheim

Igår var ett riktigt äventyr när jag skulle tillbaka till Trondheim, riktigt roligt som jag väl visste att det skulle bli. Är alltid skönare när någon annan har koll. Blir alltid så förvirrad när jag ska resa ensam.

Fick sällskap av pappa till Stockholm Central, sen började min resa själv. Egentligen började allt i morse, när jag lånade pappas stora resväska, en grå i plast. Fick precis plats med allt i den. Tog pendeln mot Uppsala, klev av på Arlanda. Man måste ju betala en avgift när man ska in där, om man inte har en biljett som täcker den avgiften, så jag drog fram min flygbiljett. ”Nej gumman, inte flygbiljetten..” får jag som svar. ”Nähe, då får jag väl betala då”, tänkte jag. Frågade vart man checkar in bagaget och fick vägbeskrivning. Blev förstås förvirrad längs vägen av alla incheckningsstationer, så frågade efter vägen en gång  till. Tänkte att mitt bagage säkert vägde ca 20 kg, för när jag åkte vägde det bara 13 och hade inte packat så mycket mer. Men nej, det vägde 23,8. Det gick bra ändå. Gick en sväng genom tax-freen och köpte 4 flaskor vin/champagne till nyår och andra speciella tillfällen. Var rosa och guld, så var nästan tvungen. Hade lite ont om tid, men nästa gång ska jag in på VS också!

IMG_20131226_224535

När jag landade i Oslo så följde jag bara strömmen, hade hört några svenskar som också skulle hämta ut bagage och checka in igen. Dem höll jag koll på. Nästan sist kom min väska på bandet, och jag undrade länge om det var min. Hela framsidan var försvunnen! Förutom en del som satt mitt på tyget som är på insidan. Pinsamt! Men jag gick genom tullen och till incheckningen. Jag ursäktade väskan och sa att den gått sönder. De sa att jag kunde få en ny där nere. Till låns trodde jag, men nej jag fick en ny, mycket bättre resväska! Tack SAS! Stod och packade om på flygplatsen. Som alla andra normala resenärer 😉 Däremot var den aningen mindre än den jag hade, så fick ta min Nike-bag från kofferten och ha som handbagage. Jag som hade njutit av att bara ha en handväska och mina påsar från shoppen. Så gick alltså med 2 handbagage, 2 påsar från tax-freen och jackan på armen. Varmt!

Väl på sista planet fick jag hjälp av en kvinna som satt ytterst på raden, jag satt vid fönstret, att lägga upp min bag i övre bagageluckan. Tungt tyckte hon då hon nästan tappade väskan på sig själv! När flygvärdinnan sedan var ett steg i förväg, när rösten pratar om säkerhetsbältet och flygvärdinnan håller upp syrgasmasken och kommer på sig själv, då får vi ett gott skratt alla 3 🙂

En man bakom mig sparkar på sätet, eller vad han nu gör, och irriterar mig. Han pratar med en  kvinna på sin rad som är frilansjournalist och författare, väldigt intressant. Så jag lyssnar på dem. Mannen ska hem till sin höggravida flickvän. Deras första. Kvinnan ger tips: ”Sov när barnet sover..”. Kan inte kåta bli att le. När två främmande människor öppnar upp sig för varandra, delar historier. Älskar det!

IMG_20131227_000925

När jag äntligen landat, fått med mig handbagage och påsar så skulle jag ju bara hämta ut min väska. Gick till bandet. Väntade med alla. Kände mig lite orolig eftersom min väska nu var svart och såg ut som så många andra. Bandet börjar rulla. En svart väska kommer upp. Den åker förbi, ingen reagerar. Det är MIN väska! Istället för att låta den åka ett varv till så springer jag efter den längs bandet. Ja så var man känd där också 😉

Hela resan avslutades med att busschauffören, som tydligen också var från Stockholm (eller Sverige åtminstone) fick hjälpa mig med väskan och sa ”Har du med dig hela Stockholm eller?”. Haha, det kunde man kanske trott.

Nu har jag sovit ut och ska iväg till mitt älskade gym strax, innan jag ska jobba 🙂

0 Gilla det här

You might also like