Loading...

Regelbunden massage

Precis som med träning så ger massagebehandlingen bäst effekt om man får den regelbundet. Många tänker att: ”Åh, jag har så ont i nacken, nu skulle jag behöva en massage”. Efter behandlingen återgår man kanske till det normala: man lyfter tungt/fel, sitter fel och får ont efter ett tag igen. Man tycker kanske att behandlingen gjorde gott, men att den inte fick bort det onda tillräckligt, eller så har man tur och blir botad. För stunden! Det är fascinerande hur stor skillnad det kan göra av att en person knådar och trycker på ens problem.

Det hjälper kanske inte bara med att ta en massage en gång eller varannan vecka om man sedan sätter sig framför pc:n på samma sätt som innan eller om man inte gör några styrkeövningar. Kroppen är trots allt till för att användas, den är inte väldigt anpassad till att sitta still på en stol eller göra det som många utav oss kanske ägnar stora delar av dagen åt.

Det jag vill påpeka är att det inte bara är de som sitter på kontor som har ont i ryggen. Långt ifrån! Det är yrkeschaufförer som sitter spända bakom en ratt, personer som jobbar i butik som antingen står hela dagarna eller sitter bakom en kassa, frisörer som arbetar med ena armen, de som jobbar på boenden och hjälper andra människor.. Till och med de som tränar kan få ont i ryggen eller på andra platser i kroppen. Alla kan drabbas av obehag eller smärta!

Jag vet, efter att ha jobbat flera år med massage, att det hjälper. Mest hjälper det för dem som tar behandling regelbundet. Allra, allra bäst mår de personer som dessutom kombinerar massage med träning! Då menar jag enkla övningar där du använder kroppen, tränar de muskler du använder till vardags. Då mår man som bäst! Det är mycket i livet som ska klaffa för att man ska må bra, och här är två alternativ som du kan välja.

Massage kan vara behövligt eller bara en ren lyx!

Om Du vill ha hjälp att må bra, eller bättre än vad Du kanske gör idag, om du behöver råd om hur Du ska göra för att uppnå en viss form eller känsla så kan Du bara höra av Dig till mig!

Snart är min hemsida uppe och då kan du läsa ännu om fördelarna med massage och träning 🙂

Ha en superfin helg allesammans!

13782159_307059512966644_7141119478810106300_n

0 Gilla det här

You might also like