Loading...

Positiv

Hej underbara människa!

Igår såg vi på ännu ett avsnitt av Castle, en serie om en manlig kriminalförfattare som följer en kvinnlig kriminalinspektör för att få inspiration till sina böcker. Så de löser olika fall och är, såklart, attraherade av varandra 😉 Så igår var det julafton! Blir alltid så varm och glad i hela kroppen när jag tänker på jul. Inte på grund av alla presenter men av själva stämningen kring julen. Eller min illusion av vad julen borde handla om i alla fall. Så som den borde vara, i mina ögon, är att man är med de man bryr sig om och älskar. Man borde få känna hopp, frid, glädje och kärlek. Det är en högtid då vi firar att vi kan bara vara med varandra, glädja andra och visa uppskattning mot sina medmänniskor. Det är vad julen borde handla om. Äta god mat, godis som man tycker om, förbereda och pynta för att man har tid och inte för att man måste. Tradition. Underbara känsla!

Men så finns det dem som tycker att det är en överskattad högtid, några stressar igenom julhandel, vissa stör sig på julmusiken och all julpynt i butikerna till den grad att de hinner tröttna på julen innan den ens hunnit börja. Och de är inte heller sena med att påpeka det. Kanske förknippar vissa julen med något jobbigt barndomsminne, någon med fulla släktingar eller annat hemskt. För som vid allt annat i livet innebär stressiga situationer stressade människor, som i sin tur leder till att man inte lyssnar på varandra och det leder till diskussioner och bråk. Tyvärr. Så är det för vissa. Ända tills de hittar den där lilla känslan av glädje, positiva tankar och inser att de tycker om den lilla julstämningen som finns.

MEN, nu ska vi fokusera på positiva tankar! För det är så vi får ännu mer positivt in i våra liv. Så tänker jag, det är min tro här i livet. Vi väljer själva hur vi väljer att reagera, känna och tänka i olika situationer. Tycker man att något är jobbigt så kan man ändra sitt tankesätt eller hur man ser på saken, alternativt göra något annat som inte är jobbigt. Så kommer det ibland vissa hinder, i form av sånt vi inte kan kontrollera. Kanske en olycka, en sjukdom inom familjen, eller rent av en person som ger oss en negativ känsla. Någon kan tycka att jag är för positiv, för att jag försöker se allt det goda hos människor och i det som händer. För i min värld har allt en mening. Jag ska erkänna att jag inte alltid varit så positiv, även om jag föddes till en av de gladaste människorna på jorden. Som lite skrattade jag alltid, och det gör jag nu också. Men mittemellan alltihopa så har jag gått igenom mörka perioder. Jag har varit så långt nere på botten att ingen skulle kunna tro det, förutom de som var med. För det är så, för alla, att livet går upp och ner. Det är inte värre eller bättre att vara mig än någon annan. Ändå sitter jag här med livet i behåll med i stort sett allt jag kan önska mig, och möjligheten att förverkliga mina drömmar!

Snapchat-20140925025231

Idag kom min pojkvän hem med röda rosor till mig, och det gjorde mig ännu mer positiv till livet! Det hade jag inte alls förväntat mig, och det kom som en väldigt trevlig överraskning. <3 Han är världens bästa, finaste och underbaraste!

IMG_20140925_162627

IMG_20140925_162615

Så även de dagar då livet kan kännas ganska långtråkigt, så tror jag att du själv kan vända på det. Bara du gör något du själv tycker om. Fixa dig, locka håret, spraya på en god parfym, klä dig i fina kläder, gå till matbutiken och fråga någon om vart osten står, köp blommor och ge bort till någon du tycker om (en kärlek eller vän, mormor, en faster eller någon annan) eller, min favorit: slå på en poppig/svängig/vad-du-nu-vill-kalla-det-låt-de-kan-dansa-till, höj volymen och dansa! Dansa galet, vilt, sexigt, fult eller bara hoppa runt. Vad som helst som ger din dag något är värt lite extra ansträngning och positiv energi! 🙂


c90ad384f3bc35739564f3b46fc84e35

”En positiv attityd kommer inte att förändra världen, men den gör världen lite bättre och ditt liv mycket lyckligare!”

0 Gilla det här

You might also like