Loading...

Pannkaka för vuxna?

Nu har vi varit magsjuka, jag och Markus, sen i måndags. Det har precis börjat släppa, men att få i sig någon mat har varit en utmaning i sig. Så fort man stoppar något i munnen så känner man hur det vrider sig. Det enda som föll Markus på smaken idag var då faktiskt biff. Så då blev det biff till middag. Eftersom att jag inte tycker att det är den bästa barnmaten så gjorde vi annan mat till Colin, nämligen kokt potatis, fiskpinnar (han äter mest det inuti själva paneringen) och ärtor. Han åt mest fisk, lite potatis och massa ärtor. Sen såg han min majs och skulle ha det. Det viktigaste för mig är att han äter ordentligt, att han blir mätt och får i sig det han ska så att han växer och blir stor!

Tycker ändå att det är ganska svårt att komma på bra mat som barn tycker om och som är sund. Det är så lätt att bara ta till sånt som barn tycker om, som pasta med köttfärssås eller korv. Det är inte så bra att äta det varje dag. Därför försöker jag variera så mycket som möjligt. Det är däremot inte allt som faller lille C i smaken alla gånger. Jag är förvånad över att han inte tycker särskilt mycket om pannkakor till exempel, som är bland det godaste jag visste när jag var liten. Men kanske kommer senare, då lär jag få äta upp det jag skrev nu och stå framför spisen och steka pannkakor i timmar 😉 Jag tycker fortfarande att pannkakor är otroligt gott! Fördelen är ju att man kan variera även dem så att de blir något sundare än de är i grund och botten! Ibland byter jag till exempel ut delar av vetemjölet mot något annat mjöligt, som proteinpulver eller kanske glutenfritt mjöl eller liknande. Kanske har jag i fler ägg. Det varierar i det oändliga vad man kan göra med pannkisar, så att de blir mer ”vuxenvänliga”. För att inte tala om tillbehöret! Då byter jag gärna ut sylten mot färska eller frysta (och tinade) bär 🙂

Vad har du för tips till enkel, barn-(eller vuxen-)vänlig vardagsmat? 

0 Gilla det här

You might also like