Loading...

Påminnelse

Har hunnit med träning, hjärtstartskurs, gå förbi Skatteetaten och tagit en promenad därifrån och hem.
På vägen från skattekontoret tog jag stigen via Nidelven, för att njuta av lite natur. En minneslund fångade min uppmärksamhet. Någon hade lagt rosor, ställt en ängel av glas och tänt ljus på en brunn vid älven. Både vackert och sorgligt på samma gång.
Jag vet inte vem minneslunden är för eller vad som har hänt. Men jag sänder ändå en tanke till de berörda.

20140206_131938

Det är märkligt hur något kan påminna, och hur ofta man faktiskt behöver påminnas, om hur viktigt det är att ta vara på tiden vi har med varandra. Att ta vara på varandra.

20140206_131959

Det är viktigt att inte hänga upp sig på irriterande, trista saker. Att istället försöka se saker från den ljusa sidan. Annars blir livet kort och tråkigt, när det borde vara livfullt, fyllt av glädje, färg och kärlek!

I morse, till exempel, när jag kom till gymmet så slutade mitt band fungera. Jag kom inte in. Ingen var där, eftersom klockan var 5 på morgonen. Istället för att låta irritationen ta över så hoppades jag på att bandet skulle börja fungera, eller att någon skulle vara lika morgonpigg (eller galen) som mig. Det kom en man. Vi konstaterade att mitt band inte skulle börja fungera, och han var snäll nog att låta mig gå in med honom. Är så tacksam för att jag slapp gå hem i kylan utan att ha fått mitt träningspass 🙂 Vänliga själ!

Andra exemplet var att bussen var sen och gjorde mig sen till kursen.
Och att jag behövde ha anställningsbeviset med mig för att kunna registrera mig hos Skatteetaten, vilket jag inte hade i fickan.
Jag kunde ha blivit arg och tyckt att det var onödigt att åka till Vaernes för två och en halv timma, och för att jag tog mig till skattekontoret för ”ingenting”.
Jag kom till kursen, lärde mig något  och det var okej ändå.
Jag fick en härlig promenad och en fin påminnelse.

Det finns en mening med allt!
Alla vi möter påverkar våra liv!

0 Gilla det här

You might also like