Loading...

Oslo Halvmaraton

YES! Nu är det gjort och jag överlevde! Det var dessutom mycket enklare och gick snabbare än jag trodde. Fick en sluttid sms:ad till mig när jag kommit i mål, och den var på 1:52:36. Så jag är nöjd och stolt över mig själv!

IMG_20140920_160716

Jag har inte gjort något utöver det vanliga när jag tränat, och gick säkert emot de flesta rekommendationerna inför loppet, men huvudsaken är att det funkade för mig. Många snörar in sig på hur man ska göra och vad man ska göra inför vissa saker. Det är så det ska vara, för dem. Kan dock säga att jag aldrig sprungit så länge och långt tidigare. Mitt längsta lopp har varit en mil, och då spurtar man ju oftast på. När det nu var över dubbelt så lång, 21 km för att vara exakt, så visste jag inte om jag skulle orka hålla ut så länge. Dels för att det blir långtråkigt att springa oavbrutet och dels för att man psykiskt övertalar sig själv för att du kommer bli sliten efter en viss sträcka. Så jag gick in för det men bara för skojs skull. Jag hade varken något person-rekord att slå eller något tids-mål (förutom att ta mig runt).

IMG_20140920_120350

Det som motiverade mig allra mest var egentligen alla andra som deltog. Även om det blev trångt på sina ställen och jag nästan fälldes 2-3 gånger, så är det en otroligt häftig känsla när så många som 26.000 människor deltar på ett engagemang! Så många människor som möts på en plats, som vill samma sak och gör något gemensamt. För vissa handlar det om att vinna, vara bäst. För andra handlar det om gemenskap och om att ha roligt. Jag väljer det sistnämnda. Det var en ny och otrolig upplevelse, jag fick se mycket av Oslo som jag inte skulle sett annars.

En sak jag fick höra var att jag inte skulle springa i skor jag inte sprungit så mycket i tidigare. Så jag köpte ett par Adidas joggingskor, specialanpassade för överpronerade  fötter och för att springa på asfalt, och sprang i dem. 😉 Inte för att gå emot strömmen utan för att de jag hade aldrig skulle överleva ens en mil. Är supernöjd med mina nya skor, fick varken ont i fötterna eller några skavsår 🙂

IMG_20140921_080817

De gamla skorna fick stanna kvar på hotellrummet, de nya följde med hem 🙂

IMG_20140921_152553

Fyllde på energiförrådet som vanligt på löpdagen. Åt hotellfrukost på morgonen och sen en Herbalife-bar en halvtimme innan loppet. Stannade 3 gånger för vatten under själva loppet. Höll ett lugnt tempo, rushade inte förutom när jag var tvungen att tränga mig förbi någon/några. Hade inte heller någon koll på tiden under vägen, så trodde det hade gått längre tid än det gjort.

IMG_20140920_124121

På kvällen var vi ute med hela företaget, på en restaurang som heter Olivia. Vi åt pizza, drack gott och hade trevligt!

DSC_0176

Så flög vi hem klock 11:15 idag. Känner mig trött, men har inte fått någon särskild träningsvärk (ännu). Så ska njuta av kvällen innan jag ska lägga mig i sängen.

IMG_20140921_152629

Ha en superfin söndagskväll!

0 Gilla det här

You might also like