Loading...

On – Off

Vissa stunder är det lätt att glömma bort att leva i nuet. Vi lever i ett samhälle och i en värld där allt handlar om att göra så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Det känns som en hysteri och tiden passerar blixtsnabbt. Så kommer man på sig själv, stannar upp och undrar ”vart tog tiden vägen?”. Det är som att vi alltid väntar på något, om det så är på fredag och helg eller på en längre semester, och vi försöker att få tiden att gå fram tills dess. Men då är vi ju redan så uppe i varv när ”den där stunden” äntligen är kommen, så då missar vi att njuta av den också.

Jag själv har en tendens att tänka på att vara i nuet och på vad jag ska göra härnäst, hela tiden, på samma gång. Blir aningen förvirrande och ganska svårt att faktiskt vara på en plats då. För mig är det extremt svårt att inte tänka på något. Därför blir det ibland svårt att fokusera på en sak i taget. Jag vet att det är många fler som har det på samma sätt. Det är mer accepterat att vi kvinnor analyserar och tänker på allt, än att män gör detsamma. Ändå är det säkerligen många män som också överanalyserar, lika självklart som att det finns kvinnor som inte alls funderar så mycket på allt mellan himmel och jord.

När man inte tänker så tänker man på att tänka. Det skulle finnas en on-off-knapp på tankarna 😉

IMG_20140331_133841

Har återigen tagit fram min bok ”The Highly Sensitive Person”, som jag påbörjade läsa för flera månader sen men aldrig tog mig tid till att läsa färdigt. Läste ut sista boken i en serie av fyra böcker, av Nora Roberts, om en gäng bröllops-fixare. Blev nästan lite ledsen när det tog slut, för det var sista boken om de fyra väninnorna och deras kärleksliv. Den boken jag börjat på nu är mer fakta, så blir en stor kontrast. Har en annan roman på vänt, så det blir nog lite parallell-läsning.

”The Highly Sensitive Person” handlar om personer som är högkänsliga. Alltså människor som tar till sig mer intryck från omvärlden än andra. Personer som är känsligare för ljud, lukter, smaker, känslor, tankar, och mycket mycket mer. Är väldigt intressant läsning, även om jag inte kommit så långt ännu, som är nyttigt för alla att läsa. Det är inte ofta vi tänker på det, men en del uppfattar saker på ett annat sätt än vad vi själva gör. Det handlar om att ha respekt för varandra och acceptera att vi alla är olika. Varje person du möter har sitt eget unika sätt att vara på, sitt eget sätt att se på saker och sitt eget sätt att känna på. Ganska häftigt att tänka på, tycker jag. Samtidigt är det rätt skrämmande, att man aldrig kan veta exakt hur en människa fungerar. Men vad vore livet utan lite överraskningar 🙂

Nu ska jag sätta mig och läsa lite, göra färdigt min första inlämningsuppgift på skrivarkursen och bläddra lite i tidningen ”Bo Bedre”. Ha en skön måndag!

0 Gilla det här

You might also like