Loading...

Ombyggning

Om ungefär 2 veckor ska butiken jag jobbar i på Vaernes vara utbyggd, butiken ska bli ännu större! De håller just nu på att bygga på den delen där accessories ska vara och många av resenärerna, samt anställda på flygplatsen, ser fram emot ett ännu större urval av bland annat solbrillor. De jobbar mest sena kvällar, när det är minst folk i byggnaden, men det händer att de jobbar i den nya delen av butiken även under dagtid. Det låter högt och är ett ganska jobbigt ljud när det är tidigt om morgonen. Det flyger damm från sågspån ut på hyllorna och varorna, och ibland måste vi skrika till varandra för att överrösta borrarna. Ibland ser vi hur det gnistrar när de använder sina verktyg. Men fint blir det!

De är noggranna med vad de gör och sist de byggde om så blev det fint. Det är ganska fascinerande hur de kan få saker att passa, hur de får kanterna raka och hur de kan runda av där det behövs. Det är mycket planering och delar som ska falla på plats för att det ska bli ordentligt. Det är extra viktigt i en butik där varor ska säljas att det är snyggt och ser bra ut, förutom att det även ska vara praktiskt.

Mälarlaser är ett företag som driver med laser- och vattenskärning, just för att det ska bli så rakt som möjligt. Laser ska visst vara en av de effektivaste sätten att skära med. Mälarlaser tillverkar delar som kan användas när man bygger, eller så kan de bygga något åt en, samt tillverka olika delar till inredning och skyltar. De använder även vattenskärning, som är en teknik då ytan blir finare och slipper efterbehandling 🙂

0 Gilla det här

You might also like